MERSİN’İ BAYRAM COŞKUSU SARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İ BAYRAM COŞKUSU SARDI


 

Geçen yıl pandemi nedeniyle sönük kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl halkın yoğun katılımı sonucu coşkuyla kutlandı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de 29 Ekim Cumhuriyetin Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü kutlamaları devam ediyor. Dün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törenler bugün Kültür Merkezi tebrik kabul töreni ile devam etti. Şeref Salonu’ndaki törende Vali Ali İhsan Su, tebrikleri kabul etti.

Törene Vali Ali İhsan Su'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, milletvekilleri, il protokolü üyeleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu törende, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

 

“CUMHURİYET; ESARET ZİNCİRLERİNİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİMİZİN TEMİNATI”

Daha sonra kutlamalar Cumhuriyet Meydanında devam etti. Buradaki törene vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende Vali Su, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer ile birlikte meydanda bulunanların bayramını kutladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamına ilişkin konuşma yapan Vali Su, “Hepimizin bu büyük bayramı kutlu olsun!” diyerek, cumhuriyetin; tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini asla kabul etmeyeceğinin teminatı olduğunu söyledi.

Vali Su, “Cumhuriyetimiz; boyunduruk altında bir hayatı yaşamaktansa vatanı uğruna canını feda etmeyi onur ve gurur olarak gören asil bir milletin ortak eseridir.

Cumhuriyetimiz; milletimizin kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olamayacağının, iradesine ipotek konulamayacağının tüm dünyaya en güçlü şekilde ilanıdır.

Cumhuriyetimiz; içerisinde bulunduğu şartların ağırlığına aldırış etmeden İstiklal ve İstikbalinden taviz vermeyen aziz milletimizin iradesinin ve özgürlük ruhunun sembolüdür.

Bu ruh Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlenen Milletimizin Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle kazanmasını sağlamıştır.

Milletimiz Büyük Önder Atatürk liderliğinde elde ettiği bu şanlı zaferi 98 yıl önce bugün Cumhuriyetimizi ilan ederek taçlandırmıştır.

 

“CUMHURİYETİMİZ, MİLLETİMİZİN TEK BİR FERDİ VAR OLUNCAYA KADAR YAŞAYACAKTIR”

Bin yıldır vatan kıldığımız bu kutsal topraklar üzerinde bir yıldız gibi parlayan Cumhuriyetimiz, milletimizin tek bir ferdi var oluncaya kadar yaşayacaktır.

Çünkü 98 yıl önce cumhuriyetimize hayat veren bu ruh ve irade 7’den 70’e milletimizin tüm bireylerince dün olduğu gibi bugün de yaşatılmaya devam etmektedir.

Bu nedenle en önemli hasletlerinden olan bağımsızlık karakterini her şart altında her zaman gösteren böyle asil, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.

Ülkemizin gücüne güç katmak, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışacak, Cumhuriyetimizi hep daha ileri noktalara taşıyacağız.

Üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirme gayretiyle Cumhuriyetimizi huzur içerisinde geleceğimizin teminatı çocuklarımıza emanet etmek için canla başla çalışacağız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve bin yıldır yurt edindiğimiz kutsal vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha en içten duygularımla kutluyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileri ile devam eden tören, resmi geçitle sona erdi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA