USULSÜZ İŞLER TARSUS’U GERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

USULSÜZ İŞLER TARSUS’U GERDİ!


 

Tarsus’ta MHP ilçe Başkanı Mehmet Çelik’in ağır eleştirilerine meclisten sert yanıt veren Başkan Bozdoğan’ın, önceki dönemde ki usulsüz işler ve görevi kötüye kullanma ile ilgili açıklamaları tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2021 yılı 10. Birleşimin 2. Oturumu, belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan’ın, MHP ilçe teşkilatının hakkındaki sert eleştirileri ile ilgili önceki döneme dair usulsüzlükleri gündeme getirmesiyle tansiyon yükseldi.

Başkan Bozdoğan’ın 2022 bütçe görüşmelerine dair 17 milyon TL borçlanma yetki talebiyle ilgili MHP’li Nükhet Koç’un borçlanma için ‘asfalta kullanılacak’ ibaresinin eklenmesi talebi üzerine karşılıklı tartışmalar yaşandı.


GEÇEN DÖNEM 79 MİLYON TL BORÇLANILMIŞ

Başkan Bozdoğan, ilk dönem 18 milyon TL yetki aldıklarını ancak 5 milyon TL kullandıklarını, geçen yıl 22 milyon TL yetki aldıklarını ancak kullanmadıklarını anımsatarak, 17 milyon TL borçlanma yetki talebinin bütçe denkliği için gerekli olduğunu kaydetti.

“Lafla, kelimeleri oynatarak bazı şeyleri anlatmak sıkıntı veriyor” diyen Bozdoğan, “Yetki istediğimiz 17 milyon TL borçlanma yetkisi için ‘yatırım ve asfalt için konulmasını istiyoruz’ dediler. İnanılmaz saygı duyuyorum ama bir şey daha yapsalar daha çok saygı duyarım. Özellikle komisyondakilere, ilçe başkanlarına dönerek konuşacağım; geçen dönem için İller Bankasından 30, kamu bankalarından 18 ve özel bankalardan 30 milyon TL olmak üzere toplamda 79 milyon 204 bin TL borçlanılmış.

1 Nisan öncesi çekilen kredilere dair bizim göreve geldikten sonra ödediğimiz borç rakamı 59 milyon 272 bin TL. Ayda 2 milyon TL borç ödedik. Buna da devam edeceğiz.

 

ÖNCEKİ DÖNEMİ ARAŞTIRDINIZ MI?

Geçen dönem borç alırken, ‘kentsel dönüşüm yapacağız, asfalt, yatırım için alıyoruz’ demişlerdi. Biz de ‘yatırım için alıyoruz’ diye yazalım, başım gözüm üstüne. Peki sizlerin bu kadar yüksek faizle alınan paralar için komisyon olarak her hangi bir çabanız, araştırmanız oldu mu?

1 Nisan 2019’dan sonra gelen asfalt hak edişi 13 milyon 623 bin TL. Benden önceki döneme ait. Bundan öncede 2 milyon 481 bin TL’de denmemiş. Rakam 16 milyon 105 bin TL’ye çıkmış.  Yine bu dönemden gelen parke hak edişi borcu 4 milyon 128 bin TL. Asfalt ve parke hak edişi bizden önceki döneme ait 20 milyon 133 bin TL’sini güzel güzel ödedik. Öderiz de, Tarsus bizim. Ama mecliste, komisyonlarda görev yapan arkadaşlar; bizden tek bir korkuları var insanların, gerçekten çok dürüstüz. Dürüst, açık olmaktan korkmayın” dedi.

 

“HATA YAPMAK İNSANA MAHSUSTUR. HATAYI TEKRARLAMAK İSE ŞEYTANLARA”

Ayrıca MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik’in hakkında yazdığı iddialara tepki göstererek, özellikle piyasa şartlarının çok altında yapıldığı iddia edilen kat karşılığı sözleşme ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“İlçe teşkilatının hakarete varan açıklamasında bahsedilen Baraj Konutları ile ilgili yer Tarsus Belediyesi’ne ait bir alan. Ama burayı 200 liradan satışa çıkartmış önceki dönem belediye. Aradan 10 ay geçtikten sonra İmar Beton Şirketine, 405 TL’den geri almış.

Suçluyu kazıyınız altından insan çıkar. Hata yapmak insana mahsustur. Hatayı tekrarlamak ise şeytanlara. Yapmayın. Siz burada bir şeyi yazarken okuyacaksınız, geçmişe dönük bakacaksınız. Biz kat karşılığı sözleşmesini Tarsus’un en büyük şirketlerine teklif götürerek değerlendirdik. Canlı ihale yaptık. Biz yüzde 35’ten sattık ama siz de 200 liradan sattınız. Ben kuruma aradan geçen 2,5 senede 25 milyon TL üzerinde para kazandırdım.

Bu borçlanma asfalt için yapılacak çünkü 100 milyon TL’lik asfalt ihalesine giriyoruz. Bundan sonra zaten kazanacağız, çünkü vidanı varsa o yürekle gerekeni yaparlar. Ama borçlanmaya gitmeyi de düşünmüyorum” dedi.

Kapalı kapılar ardında iş yapıldığının iddia edildiğini ancak kendilerinin de çok şey bildiğini söyleyen Başkan Bozdoğan, “İmardaki kozmik odaları biliyor bu halk, bilinenleri ortaya koymak çok zor değil” dedi.

 

28 DOSYADA NELER VAR?

MHP’li Nükhet Koç araya girerek, “Varsa bir usulsüzlük yargıya başvurun” çıkışı üzerine Başkan Bozdoğan, “Önceki dönemden kalan 28 dosyayı vermeyeceğim dedim ama ne zaman ki haksızlık gördüm, bunları anlatmaya karar verdim. Bu kadar büyük bir rant olamaz. Siyasi terbiyem, ahlakımla sineye çektim. Dün ile bugünü kaybettirirsem yarınları kaybederim dedim. Ama Haluk Bozdağan’a doğruluktan dürüstlükten dolayı yazılar yazan MHP İlçe Başkanını gördüğümde bunları anlatmaya karar verdim. İçler acısı durum artık gizlenemez hale gelmiştir” dedi.

 

TANSİYON YÜKSELDİ, MECLİSE ARA VERİLDİ

AKP’li Abdurrahman Altınsucu ise, Bozdoğan’a üslup uyarısı yaparak, söz istedi. Başkan Bozdoğan ise konuşmasını bitirmesi halinde söz vereceğini söyleyerek, “meclis çalışma yönetmeliğini okudunuz mu? Mecliste grup başkanları konuşur” yanıtı verdi.

Ancak Altınsucu, “Ben hepsini okudum, her meclis üyesi konuşabilir” diyerek konuşma istediğinde ısrar etti. Karşılıklı sözlü tartışmanın üzerine tansiyonun yükselmesi ile meclise 10 dakika ara verildi.

 

“GÖREV KÖTÜYE KULLANILMIŞ”

Aranın ardından mecliste karşılıklı söz almalar ile tartışmalar devam ederken Başkan Bozdoğan, görevi kötüye kullanarak yapılan işlere dikkat çekti. MHP’li Nükhet Koç, “Yasal başvuru yapın” çağrısını yineledi.

MHP’li Mehmet Çelik de, “Borç olur, varsa bir usulsüzlük üzerine gidilir ama bu kadar yıldır yapılan hizmetler, alınan gayrimenkuller hiç gözükmüyor. Bunu halkın takdirine bırakıyoruz. Biz siyaset yapmıyoruz. Halka yapılacak hizmetleri görüşmemiz gerekiyor ama çoğu saptırılıyor” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA