SUMAK FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUMAK FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU


 

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’in Toroslar ilçesi Kerimler Mahallesinde, “Atıl Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında 600 sumak fidanı toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen proje kapsamındaki ekim törenine; İl Müdürü Arif Abalı, İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Müdürü M.Kemal İlcay, Kerimler Mahallesi Muhtarı Mehmet Ersoy, ilçe protokolü ve çiftçiler katıldı.

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Arif Abalı, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması, ekonomik ömrünü tamamlamış meyve bahçelerinin pazar isteklerine uygun tür ve çeşitlerle sözleşmeli üretim modeliyle yenilenmesi, boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan arazilerin uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması amacıyla ülke genelinde 2021 yılında hayata geçirilen projenin önemine dikkat çekti. Abalı, “Projede emeği geçen personelimize ve Kerimler Mahallesi Muhtarı Mehmet Ersoy'a teşekkür eder, üreticilerimize örnek olması ve alternatif ürün pazarında yerini almasını diliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA