ARDIÇ AĞACI KATLİAMINI DURDURUN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARDIÇ AĞACI KATLİAMINI DURDURUN


 

Erdemli’de 6 köy bölgesinde yaklaşık 70-500 yıllık, 700 bin ardıç ağacının bulunduğu bölgede ‘gençleştirme’ adı altında süren katliama karşı sivil toplum kuruluşları nihayet harekete geçti. Mersin Barosu, ardıç ağacı katliamının durdurulması için açılan davaya müdahillik talebinde bulundu.

Haber Merkezi

 

Türkiye’nin ciğerleri olan orman varlığı yangınlarla yok olurken, ‘gençleştirme’ adı altında yapılan katliam niteliğindeki kesimler de hız kesmiyor.

Mersin'deki Ardıç kesimi Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk yaylasının üst kesimlerinde bulunan ve yayla özelliği olan 6 köyde yaklaşık 40 gün önce başlayan Güzeloluk Erdilek köy yolu çevresinde de büyük bir hızla sürüyor.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nce başlatılan gençleştirme çalışması kapsamında 70-500 yıllık ardıç ağaçları 6 köy bölgesinde sürüyor. Yaklaşık 700 bin ardıç ağacının bulunduğu bölgede devam eden çalışmalar kapsamında 40 bin ağacın kesileceği öğrenildi.

 

STK’LAR KATLİAMA KARŞI BULUŞTU

Erdemli yaylalarında yapılan “ardıç ağacı” katliamının önüne geçilebilmesi için Mersin Barosu ve Mersin Kent Konseyi öncülüğünde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya kent genelinden çevre örgütleri temsilcileri katıldı.

Mersin Kent Konseyi Kent ve Çevre çalışma grubunda yer alan Baroyu temsilen, Başkan Yardımcısı Kazım Yüksel ile Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Ahmet Orçun Özekenci’nin  katıldığı toplantıda; ülkemizde birçok yerde çıkan yangınlarla ormanlar yok olurken, Toros Dağı eteklerinde kurulu yayla özelliği bulunan köylerde, yaklaşık bir aydır devam eden katliamda binlerce ardıç ağacının kesilmesi ele alındı.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nce başlatılan gençleştirme çalışması kapsamında 6 köy bölgesinde yaklaşık 70-500 yıllık, 700 bin ardıç ağacının bulunduğu bölgede halen kesimin devam etmesinin toplumda endişe yarattığına değinilen toplantıda, STK, dernek temsilcileri ve çevreciler “ardıç katliamı” durana kadar seslerini duyurma çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Mersin Barosu, ardıç ağacı katliamının durdurulması için Mersin İdare Mahkemesine açılan davaya müdahillik talebinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA