“SANKİ DELİ DUMRUL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANKİ DELİ DUMRUL”


 

Düğün sahipleri tarafından getirtilen fotoğrafçılardan Mersin’deki hiçbir nikah salonunda komisyon alınmazken Büyükşehir Belediyesi nikah salonunda istenen yüzde 40 komisyon fotoğrafçıların tepkisini çekiyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı sahil kenarında hizmete sunduğu ve Deniz Kızı A.Ş. tarafından işletilen nikah salonunda, düğün sahipleri ile anlaşmalı fotoğrafçı esnafından sözleşme imzalatılıyor. Sözleşme gereği fotoğrafçı esnafının kazandığı paranın yarıya yakınının Deniz Kızı AŞ.’ye verilmesi isteniyor. Daha önce fotoğrafçı esnafının nikah salonundaki kazancının yarısını isteyen Deniz Kızı A.Ş. tepkiler üzerine bu oranı yüzde 40’a düşürdü ancak esnaflar bu oranında yüksek olmasından dert yanıyor. Fotoğrafçı esnafı hiçbir nikah salonunda olmayan komisyonun Büyükşehir’in salonunda uygulanmasına tepkili. Fotoğrafçı esnafı Nedret İpek, Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait nikah salonuna insanların mutlu günlerini ölümsüzleştirmek için kendilerini davet ettiğini söyledi. Bunun karşılığından insanlardan belirli bir ücret aldıklarını anlatan İpek, ancak bu ücretin yarısını nikah salonunu işleten Deniz Kızı A.Ş’nin el koyduğunu söyledi.

 

DELİ DUMRUL BENZETMESİ

Deniz Kızı A.Ş’nin sanki Deli Dumrul gibi sen burada fotoğraf çekmek istiyorsan kazandığın paranın yarısını bana vereceksin dediğini ifade eden İpek, “Orası herkese açık bir yer. Benim müşterim nikah salonuna beni çağırdığı zaman senin kazandığın paranın yarısını ben alırım diyor. Hatta para benim elime geçmeden önce kendisi vatandaştan parayı alıyor. Bu parayı bana 1 ayda vermiyor. Ondan sonra faturasını da bana kestiriyor. Kılçıksız 800 liranın 400 lirasını alıyor. Ben bu 400 TL ile eleman çalıştırıyorum. Pandemi döneminde bunu yapma demiştik. Orayı şirketin işlettiğini Büyükşehir Belediyesini ilgilendirmediğini söylüyorlar. Sen bizi tokatlamıyorsun da tuttuğun adama tokatlatıyorsun” şeklinde konuştu.

Giderlerinin olduğunu ve çalıştırdıkları elemanlara para verdiklerini anlatan İpek, “Ben çalışan elemana para veriyorum. Kamera çalışması yaptırıyorum. Bana 50 TL bile kalmıyor. Benim yol param bile değil. Yapma etme diyoruz. Para kazanmıyorsun biliyoruz ama yapacak bir şey yok diyorlar. Birlik Başkanı söylediği için bu oranı yüzde 40’a düşürdüler ama yine deveyi hamuduyla götürüyorlar. Esnaf kazanmıyor ki. Sorunumuza çare bulamadım. Sesimizi duyurmak için gidip Büyükşehir Belediye meclisinde eylem mi yapalım” diye konuştu.

 

TÜRKMEN: “HİÇBİR NİKAH SALONUNDA BÖYLE BİR UYGULAMA YOK”

Mersin Fotoğrafçılar Odası Başkanı Önder Türkmen, Büyükşehir Belediyesinin Adnan Menderes Bulvarı’na güzel bir nikah salonu yaptığını odamıza kayıtlı fotoğrafçıların da orada çekim yapabildiklerini söyledi. Ancak Büşükşehir Belediyesi’nin fotoğrafçıların aldığı paranın belli bir kısmını aldığını anlatan Türkmen, “Biz ikili görüşmeler yaptık. Herkes çekimini yapsın cebimizdeki parayı almayın dedik. Fotoğrafçıların aldığı paranın yüzde 50’sini Büyükşehir Belediyesi şirketi Deniz Kızı A.Ş alıyordu. Şimdi yüzde 40’a düşürdüler. Belediye bu gibi durumlarda ücret alması gerekmiyor. Çünkü, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz Belediyesi’nin nikah salonlarında böyle bir uygulama yok. Ücretsiz şekilde çekim yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BELEDİYE ŞİRKETİNİN PARA KAZANMASI GEREKİYORMUŞ”

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştüklerinde “Bu belediyenin özel şirketi imiş. Oraya bir tesis yapılmış. Yatırım yapılmış. Bu işten para kazanmaları gerekiyormuş” şeklinde açıklama yapıldığını anlatan Türkmen şunları söyledi: “Biz normal şartlarda bunun alınmamasını istiyoruz. Alınırsa da çok çüzi bir miktarda alınsın belediyeye katkımız olsun diyoruz. Ancak bu rakamlar yüksek. İkili ilişkilerle bu işin çözülmesini istiyoruz. Şu anda sezon bitti. Bir hafta önce belediye yetkilileri ile yine görüşme yaptık. Bununla ilgili talepte bulunduk. Bu işi düzeltelim dedik. İkili görüşmelerle çözmeye çalışıyoruz. Mersin merkezideki nikah salonlarında böyle bir uygulama yok. Büyükşehir kendine özel bir nikah salonu yapmış. Buraya yaptıkları yatırımdan bir şeyler kazanmak istiyorlar. Kazanmak istedikleri meblağ yüksek. Yanlış olduğunu anlattık. Düzelteceklerini söylediler. Düzeltmelerini bekliyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA