MEÜ ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ, ORYANTASYON KAMPI DÜZENLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ, ORYANTASYON KAMPI DÜZENLEDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersün Üniversitesi'nde öğrenim gören ve farklı engel türlerinden etkilenmiş özel gereksinimli öğrenciler ile Engelsiz Yaşam Birimi’nde gönüllü öğrenci olarak görev yapan öğrenciler, Tarsus Gençlik Kampı’nda oryantasyon etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrencilerin her biri ikişer kişinin kalabileceği yan yana sıralı bungalov evlerden oluşan kamp alanında, biri özel gereksinimli öğrenci, diğeri de gönüllü öğrenci kalacak şekilde, 4 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılarak oryantasyon sürecini tamamladı.

Öğrenciler, sportif ve kültürel faaliyetler, kariyer danışmanlık eğitimleri, Tarsus’un tarihi ve turistik mekânlarına geziler gibi etkinliklere katılım sağlayarak eğlenceli bir kamp süreci geçirdi. Oryantasyon kampına katılan öğrenciler etkilenmiş oldukları engel türlerinden dolayı, aile bireyleri olmadan bundan önceki dönemlerinde hiçbir tatil etkinliklerine katılmadıklarını, hayatları boyunca katıldıkları ilk ve eğlenceli tatil etkinliğinin oryantasyon kamp etkinliği olduğunu ve Engelsiz Yaşam Biriminin düzenleyeceği diğer etkinliklere de katılmayı iple çektiklerini ifade etti.

Oryantasyon kampı sürecini değerlendiren MEÜ Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, kamp süresince öğrencilerin ulaşım, konaklama ve yemek giderlerinin proje kapsamında karşılandığını söyledi. Boyraz, “Öğrencilerimiz hayatlarında ilk defa aile bireyleri olmadan bir kamp sürecine dâhil oldular. Bununla birlikte, kamptaki faaliyetlerle sosyalleşme ve özgüven konusunda kendilerini geliştirdiler. Öğrencilerimiz bundan sonraki etkinliklerimiz için de çok heyecanlı. Bizler de onların bu şekilde hissetmelerinden ve birimimiz ile ilgili güzel düşüncelerinden dolayı çok mutluyuz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA