NKP AKTİVİSTLERİ YARGILANAMAZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NKP AKTİVİSTLERİ YARGILANAMAZ


 

Yaşamı savundukları için hukuksuzca yargılanan Mersin NKP aktivistlerine, emek ve demokrasi güçlerinden de destek geldi. Platform 25 Ekim sabahı Mersin Adliyesi’nde NKP aktivistlerinin yargılanacağı davanın duruşması öncesi dayanışma çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyelerinin hukuksuzca yargılanmalarına karşı Eğitim Sen’de ortak basın açıklaması gerçekleştirerek, duruma tepki gösterdiler.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, okuduğu basın açıklamasına, “NKP aktivistleri yargılanamaz” diyerek başladı.

 

“BASKIYA MARUZ KALDILAR, PSİKOLOJİK ŞİDDETE UĞRADILAR VE ENGELLENDİLER”

Mersin NKP aktivistlerinin, Fukuşima’da meydana gelen nükleer felaketin 10. yılında yaptıkları bir etkinlik nedeniyle yargılandığını anımsatan Antmen, “Akkuyu’da inşaatı süren nükleer santrala karşı 45 yıldır mücadele eden ve Fukuşima’da olan nükleer felaketin Akkuyu’da olmaması için duyarlılık oluşturmaya çalışan NKP aktivistleri, 11 Mart 2021 günü Akkuyu’ya giderek orada, havaya balon bırakmayı, felakette ölenleri anmayı, bölgede yaşayanlarla sohbet etmeyi hedeflediler. Ancak kolluk kuvvetlerinin yoğun baskısına maruz kaldılar, psikolojik şiddete uğradılar ve engellendiler.

Tüm bunlara karşın savcılık davayı, bu etkinliği engelleyenlere değil, NKP aktivistlerine karşı açtı. İddianamede; Anayasa’da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının izinsiz kullanabileceği kabul edilmesine karşın davanın açılmış olması aslında bu girişimin ne denli hukuk dışı olduğunun en önemli göstergesi” dedi.

 

“ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Emek ve Demokrasi Platformu olarak NKP aktivistlerinin yargılanmasını asla kabul etmediklerini dile getiren Dr. Mehmet Antmen, “Arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. İktidara ve ilgili mahkemeye de; yargılama olacaksa, yaşamı doğayı, ekolojik dengeyi bozanların, ülkemizi nükleer çöplük yapmak isteyenlerin, suyumuzu, havamızı kirletenlerin, ülkemizi betona boğanların yargılanması çağrısını yapıyoruz.

Bizler, 25 Ekim 2021 Pazartesi, saat 10.00’da Mersin Adliyesi’nde NKP aktivistlerinin yanında olacağımızı ve onlarla birlikte nükleer karşıtları yargılanamaz! diye haykıracağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA