CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ


 

Mersin’de görevden alınan CHP Erdemli ve Gülnar ilçe başkanları ile eski yöneticiler il başkanlığının Genel Merkez Kararına rağmen olağanüstü kongreye gitmemesini yürüyüş yaparak protesto edecek. Erdemli’den Mersin ve Ankara’ya yürüyecek CHP’liler il yönetimine olan tepkilerini dile getirecek.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de CHP İl Yönetimi tarafından Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş, Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, Çamlıyayla İlçe Başkanı Ahmet Eryılmaz geçtiğimiz aylarda görevden alınırken Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve ilçe yönetimi belediye meclis üyeleri ile yaşadıkları sorun nedeniyle Eylül ayında toplu olarak istifa etmişti. CHP’de arkası kesilmeyen ihraç furyalarından nasibini eski İl Başkanlarından Özcan Yılmaz ile Akdeniz ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serhat Servet Dövenci de almıştı. Her iki isim yıllardır emek verdikleri partilerinden ihraç edilirken Büyükşehir Meclis üyesi M. Semih Nane disipline sevk edilmişti.

Tüm bu yaşananlardan sonra görevden alınan CHP Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş ve istifa eden Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut il yönetimine kazan kaldırdı. Partililer olağan üstü kongreye gitmeyen il yönetimine tepki göstermek ve seslerini duyurabilmek için Erdemli’den Mersin’e ve Ankara’ya yürüyüş yapmaya karar verdi. Yürüyüş kararını CHP eski İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş, eski Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve görevden alınan yöneticilerin katıldığı bir basın açıklaması ile duyurdu. İlçe başkanlığı binasının terasında yapılan basın açıklamasında konuşan Kılbaş, sözlerine geçici kurul başkanları olan Ahmet Dursen Şahin’in söylemlerinin önemli olduğunu ifade ederek başladı.

 

“BASIN AÇIKLAMAMIZDA DAYATMA VE ZORAKİ BİR DURUM YOK”

Basın açıklaması yapma taleplerini Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin’e ilettiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını anlatan Kılbaş, il başkanlığının bilgisi dahilinde olduğunu kaydetti. Kılbaş basın açıklamalarının hukuki zemininin oluşturulduğu kaydetti. Kılbaş, “Burada geçici kurulda olsa bir yönetim var. Biz zaten buna saygı duyuyoruz. Sonuçta bir basın açıklaması talebi var. Onların da yapması gereken il başkanlığına göndermektir. İl Başkanlığı’nın cevabıda tabiî ki bir olumsuzluk yok. Bu basın açıklamasının dayatma ve zoraki bir bölümü yok” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına kendilerine desteğini esirgemeyen eski CHP Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve onunla birlikte istifa etme iradesini gösteren yönetici arkadaşlarına hitap ederek başlayan Kılbaş,

“Benimle birlikte asılsız bir bahane ile görevden alınmış yiğit, çalışkan yönetici arkadaşlarım ve CHP’nin duyarlı, demokrat, özgürlükçü her türlü kimden, nereden geldiğine bakmadan haksızlığa dur diyebilen üyeleri ve delege arkadaşlarım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

 

“HEMEN DEĞİL DERHAL OLAĞANÜSTÜ KONGRE İSTİYORUZ”

Burada olmalarının sebebinin 180 gün önce görevden alınmaları tüzük gereği olağanüstü kongreye götürülmemesi olduğunu anlatan Kılbaş, “Erdemli’deki bu belirsizlik  tüm CHP  mensuplarını derinden etkilediği gibi; Çamlıyayla ve Gülnar ilçelerimizdeki partili dostlarımız da bu belirsizlikten muzdariptirler. İl başkanlığının Genel Merkez Kararına rağmen olağanüstü kongreye gitmemesi, CHP mensuplarınca doğru bulunmamaktadır. Bizler hemen değil, derhal olağanüstü kongre! talebi ile bu günden itibaren 3 aşamalı bir eylem planının ilk ayağını bu gün Erdemli’de  gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İnanmaktayız ki tüzüğümüzün ilgili maddelerinden kaynaklı bu demokratik talebimizi partimizin yetkili organlarının en kısa sürede hayata geçirmesi talebimizdir” ifadelerini kullandı.

 

“ERDEMLİ’DEN MERSİN VE ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ”

Bugünden itibaren belirleyecekleri bir tarihte Erdemli-Mersin-Ankara yürüyüş eylemlerinin hayata geçireceklerinden hiç kimsenin kuşkusu olmamasını isteyen Kılbaş “Eylemimizin ikinci ayağı Erdemli’den Mersin CHP İl binasına yürüyerek ulaştığımızda gerçekleştireceğiz. Bu aşamaların her adımını bu gün olduğu gibi yerinde yapacağımız açıklamalarla kamuoyunu bilgilendireceğiz. Buradan CHP Mersin İl Başkanlığına bir çağrıda bulunuyoruz. Hemen değil, derhal olağanüstü kongre! talebimizi yerine getirin” dedi.

 

“HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ”

Kendilerinin her platformda hak, hukuk, adalet,özgürlük, demokrasi ve insan haklarının yılmaz savunucusu olan, aklını kimseye kiralamayan, CHP’nin hür ve özgür üyeleri olduğunu anlatan Kılbaş şunları söyledi: “Bizler diğer partilerin boyun eğen, biat eden mensuplarına benzemeyiz. Her platformda ve her zeminde hakkımızı arar ve savunuruz, hakkımızı yedirtmeyiz ve kimsenin hakkını da yemeyiz. Şunu herkesin bilmesini istiyoruz ki; yaptığımız bu basın toplantısı ve yakın gelecekte yapabileceğimiz eylemler partimizin kurumsal kimliğine yönelik değildir. Talebimiz tüzükten kaynaklanan her partilinin olduğu gibi bizimde hakkımızı istememizdir. Biz bugünde yarında partimizin neferleriyiz. Her koşulda partimizin hizmetindeyiz. Bundan dolayı bizim bu talebimizi hiç kimse şu veya bu şekilde şuraya buraya eğip bükerek buna teşebbüs dahi etmesin.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA