KÜLTÜREL MİRAS TOROSLAR’DA YAŞATILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜLTÜREL MİRAS TOROSLAR’DA YAŞATILIYOR


 

Haber Merkezi

 

Türk halk kültürünün önemli bir öğesi olan geleneksel sinsin oyunu Toroslar’da yaşatılıyor.

Orta Asya’dan günümüze uzanan sinsin oyunu, Musalı Mahallesi meydanında yakılan ateşle gerçekleştirildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da ateşin etrafında hemşehrileriyle birlikte sinsin oyununu oynayarak, örf ve adetlere sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdi.

Davul ve zurnayla daha da şenlenen oyuna, Musalı Mahallesi’nde yapılan Toroslar Belediyesi Cumhuriyet Kupası Yamaç Paraşütü etkinliğine katılan sporcular da eşlik etti. Dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcular, yapılan bu geleneksel oyun karşısında heyecanlarını gizleyemedi.

Başkan Yılmaz, sinsin oyununun tamamlanmasının ardından sporcular ve mahalle sakinleriyle birlikte halay çekti. Sporcular, renkli görüntülere sahne olan bu anları ise cep telefonlarına kaydetti.

 

BAŞKAN YILMAZ: “GELENEKLERİMİZİN YAŞATILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kültürel değerleri yaşatacak ve yeni nesillere aktaracak her anın ve çalışmanın içinde olduklarını kaydederek; “Türk kültürüne sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalı” dedi.

Başkan Yılmaz; “İlçemizde gelenek ve göreneklerimizin hala yaşandığını ve yaşatıldığını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Bu gelenekler, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi ayakta tutan öğelerdir. Ateş etrafında oynanan sinsin de düğünlerde, kına gecelerinde, sünnet törenlerinde ve etkinliklerde yapılan geleneksel bir oyun. Bu geleneği yaşatan Musalı Mahallesi sakinlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA