“ÖZSAVUNMA HAKTIR, CEZALANDIRILAMAZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖZSAVUNMA HAKTIR, CEZALANDIRILAMAZ!”


 

Kendisine sistematik şiddet uygulayan Hasan Karabulut’u öldürmek zorunda kalan ve yargılanmasına devam edilen Çilem Doğan için Mersin Kadın Platformu, “Özsavunma cezalandırılamaz” çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ 

 

Adana’da kendisini sistematik şiddete maruz bırakıp, fuhuşa sürüklemek isteyen Hasan Karabulut’u 8 Temmuz 2015 tarihinde öldüren Çilem Doğan’ın Yargıtay’daki duruşması öncesi Mersin Kadın Platformu’ndan, duruşla için duyarlılık çağrısı geldi.

Platformun çağrısıyla Pozcu Koton önünde toplanan kadınlar, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Nasibe Keskin okudu. Açıklamada Çilem Doğan’ın dava sürecine değinen Keskin, kadın cinayetine giden yolda özsavunma uygulayarak hayatta kalmayı başaran Çilem’in yanında olduklarını söyledi. Keskin, her türlü yardım çağrısına karşılık bulamayan Çilem Doğan’ın yaşayabilmek için özsavunmasını uygulamak zorunda kaldığına dikkat çekti.

 

“ÇİLEM DOĞAN HEPİMİZİZ”

Varolan erkek devlet, erkek yargı kadınları, lgbti+ları katleden erkeklere iyi hal, haksız tahrik indirimi gibi indirimler uygulayıp katilleri ödüllendirirken, yaşamını savunan kadınların özellikle cinsel şiddet ve seks işçiliğine zorlanması beyanlarını kabul etmiyor ve kadınları yaşamlarını savunduğu için cezalandırmaya çalışıldığını vurgulayan Nasibe Keskin, şunları ifade etti:  “Kadın cinayetlerinden ve yaşamlarımızdan biliyoruz ki kadınlar devlet koruması olmadığı ve toplumsal normlar sabretmeyi, alttan almayı öğütlediği için sabretmeyi deniyor. Sabredilmeye çalışılan o anda ise yaşamsal tehdit, şiddet hiç bitmiyor. Başka çaresi kalmadığı zamanda da kadınlar özsavunmasını uygulamak zorunda bırakılıyor. Bir katil, suçlu aranıyorsa biz o katili söyleyelim! Çilem’in bunca yıl görmüş olduğu şiddetin kaynağı ataerkil sistem ve Çilem’i korumayan erkek devlettir! Aynı şekilde yaşamını savunmak için öz savunma uygulamak zorunda bırakılan ve cezalandırılan kadınlardan, lgbti+lardan ve Çilem’den vazgeçmiyoruz. Çilem Doğan hepimiziz. Özsavunmasını uygulayan kadınlar, lgbti+lar hepimiziz. Ve birbirimizden vazgeçmiyoruz. Özsavunma cezalandırılamaz.

Ankara Yargıtay 1. Ceza mahkemesinde saat 9.30’da Çilem’in duruşması görülecek. Tüm kadınları, lgbti+ları Çilem’i, birbirimizi savunmaya çağırıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA