MERSİN ÜNİVERSİTESİ 25 ÖĞRETİM ÜYESİ ALIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 25 ÖĞRETİM ÜYESİ ALIYOR


 

Mersin Üniversitesi, 25 öğretim üyesi alınacağını duyurdu. Son başvuru 28 Ekim’de olarak belirlendi. En fazla alım 8 profesör ile Tıp Fakültesi ve 4 öğretim üyesi ile İslami İlimler Fakültesine yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık skandallarla gündeme gelen ve son olarak dolu kadrolara atama yapıldığı Sayıştay raporu ile ortaya çıkan Mersin Üniversitesi’ne (MEÜ), 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca 25 öğretim üyesi alınacak. Üniversite, alımların 14 Ekim'de resmi gazetede yayımlandığı bildirdi. Son başvuru 28 Ekim'de olarak belirlendi.

 

ÇOCUK GELİŞİMİNE BİR AKADEMİSYEN

Anamur Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Anabilim Dalına 4’üncü dereceden yüksek lisans ve doktorasını eğitim psikolojisi alanında yapmış olmak şartıyla 1 öğretim üyesi alınacak.

 

DİŞ HEKİMLİĞİNE 3 AKADEMİSYEN

Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalına 4’üncü dereceden diş hekimliğinde uzmanlığını ağız, diş ve çene cerrahisi alanında yapmış olmak şartıyla 1, aynı fakültenin Klinik Bilimler Bölümü Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalına 4’üncü dereceden diş hekimliğinde uzmanlığını çocuk diş hekimliği alanında yapmış olmak şartıyla 1 ve yine Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Periodontoloji Anabilim Dalına 4’üncü dereceden diş hekimliğinde uzmanlığını periodontoloji alanında yapmış olmak şartıyla 1 öğretim üyesi alınacak.

 

ECZACILIĞA 2 AKADEMİSYEN TAKVİYESİ

Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Bölümü Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalına 4’üncü dereceden eczacılık alanında lisans mezunu olmak, farmasötik teknoloji alanında doktora yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla 2 öğretim üyesi alınacak.

 

ÖZEL EĞİTİME 2 AKADEMİSYEN

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalına biri 3’üncü diğeri 5’inci dereceden doktor unvanlı yüksek lisans ve doktorasını zihin engelliler öğretmenliği alanında yapmış olmak şartıyla 2 öğretim üyesi alınacak.

 

MEÜ DOKTOR UNVANLI EBE İSTİYOR

İçel Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Ebelik Anabilim Dalı 4’üncü dereceden doktorasını ebelik veya kadın sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanında yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla 2 öğretim üyesi alınacak.

 

ULUSLAR ARASI SİYASETÇİ ARANIYOR

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası Siyaset Anabilim Dalına 3’üncü dereceden doktorasını uluslararası ilişkiler alanında yapmış olmak. Doçentliğini Uluslararası İlişkiler alanında almış olmak şartıyla 1 akademisyen alınacak.

 

ARAPÇA BİLEN AKADEMİSYENE İHTİYAÇ VAR

İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalına 5’inci dereceden Arap Dili ve Belagatı alanında doktora yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla bir doktor öğretim üyesi alınacak.

Yine aynı fakültede Temel İslam Bilimleri Bölümü Fıkıh Anabilim Dalına 5’inci dereceden fıkıh alanında doktora yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla iki doktor öğretim üyesi alınacak.

Ayrıca İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı için de5’inci dereceden tefsir alanında doktora yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla bir doktor öğretim üyesi ve Hadis Anabilim Dalına 5’inci dereceden hadis alanında doktora yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla bir doktor öğretim üyesi alınacak.

 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE 2 TAKVİYE

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Donanımı Anabilim Dalına 5’inci dereceden lisans, yüksek lisans ve doktorasını bilgisayar mühendisliği alanında yapmış ve bilgisayar donanımı alanında çalışmalar yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla 1 ve Bilgisayar Yazılım Anabilim Dalına 5’inci dereceden lisans, yüksek lisans ve doktorasını bilgisayar mühendisliği alanında yapmış ve bilgisayar donanımı alanında çalışmalar yapmış olmak (öncelik arz eden alanda istihdam edilmek üzere) şartıyla 1 doktor öğretim üyesi alınacak.

 

TIP FAKÜLTESİNİN 8 PROFESÖR TALEBİ VAR

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Patoloji Anabilim Dalına birinci dereceden Tıpta Uzmanlığını Patoloji alanında yapmış ve doçentliğini tıbbi patoloji alanında almış olmak şartıyla 1 profesör, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Acil Tıp Anabilim Dalına birinci dereceden tıpta uzmanlığını acil tıp alanında yapmış ve doçentliğini acil tıp alanında almış olmak şartıyla 2 profesör, İç Hastalıkları (Hematoloji) Anabilim Dalına birinci dereceden 2 profesör, Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalına birinci dereceden doktorasını biyoistatistik ve tıbbi bilişim alanında yapmış ve doçentliğini

biyoistatistik alanında almış olmak şartıyla 1, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalına birinci dereceden doktorasını tıbbi biyoloji ve genetik alanında yapmış ve doçentliğini tıbbi biyoloji alanında almış olmak şartıyla 1 profesör ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına birinci dereceden doktorasını tıbbi mikrobiyoloji alanında yapmış ve doçentliğini mikrobiyoloji (klinik mikrobiyoloji) alanında almış olmak şartıyla 1 profesör alınacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA