VAHAP SEÇER’DEN ANKARA ÇIKARMASI ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER’DEN ANKARA ÇIKARMASI ÇAĞRISI


 

Polipropilen Tesisi ve Liman Genişleme Projelerindeki dikkat çeken gelişmeleri eleştiren Başkan Seçer, sık sık karşı karşıya geldiği hükümet ile kentin sorunlarını çözmek için meclise Ankara’ya çıkarma yapma çağrısında bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Liman İşletmecisi AŞ’nin (MIP) genişleme çalışmaları kapsamında parayla yeni bir rapor hazırlatması ve bunu da mahkemenin değerlendirmeye alması ile Polipropilen Tesisi yapılmak istenen alanın özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine yönelik eleştirileri öne çıktı.

 

ANA KONTEYNER LİMANI ÇAĞRISI

Vahap Seçer,”Yargı süreci soncu Polipropilen Tesisi’nin ÇED Raporu mahkeme tarafından iptal edildi. Daha sonra söz konusu bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan edildi. Bu durum sonrasında söz konusu bölge 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda hem özel endüstri bölgesi ki birçok meclis üyesi bu gidişattan kısmen haberdardır - hem de özel askeri güvenlik bölgesi haline getirildi. Yani bölge üzerinde şuan iki ayrı karar var. 1/100 bin ölçekli yasa kararında askeri bölge ilan edilmesinin ardından planın askı süreci tamamlandı ancak söz konusu işleme itirazımızı yaptık.

Özel endüstri bölgesi ile ilgili davalar devam ederken bu değişikliğin amacını Mersin kamuoyu merak ediyor. Ben çok merak etmiyorum çünkü meraktan ziyade öngörülerim var. 1 milyon 100 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgenin 400 dekar alanı tesisi kuracak firmaya şartlı olarak Hazine tarafından tahsis edilmiş. Şu anlam çıkıyor; 700 bin dekar özel mülk ama 400 dekar hazine arazisi ama firmaya Polipropilen Tesisi yapılmak üzere tahsis ediliyor. Dava süreci devam ediyor ama bin 100 dönümlük özel endüstri bölgesi Ana Konteyner Limanı’nın kara sahasını oluşturacak.

İmar düzenlemelerinde yüzde 35 kesinti yapsak bize oradan 382 bin metrekarelik bir belediye hizmet alanı çıkarma imkanımız olacak. Mahkemenin ‘buraya polipropilen tesisi olmaz demesi halinde, özel güvenlik bölgesi olacak ve biz buraya müdahale edemeyeceğiz, burası devletin olacak ve biz belediye olarak sadece orayı izleyeceğiz.

Tüm bu alınan kararlar öyle anlıyorum ki bunlar öngörüdür umut ederim gerçeğe dönüşmez ne yapıp, edip Ana Konteyner limanı projesini Mersin’in gündeminden kaldırmak diye düşünüyorum. Ama bu süreci takip edeceğim” dedi.

 

“LİMANI TAKİPTEYİZ”

Ayrıca Mersin Limanı’nın genişletilmesine yönelik de bazı ilgili çekici gelişmeler yaşandığını vurgulayan Başkan Seçer, “Liman genişleme projesine ilişkin Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız davada Mersin. 2 İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararının ardından dava Adana bölge mahkemesinden de yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu süreçte MIP, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ücret yatırarak kapasite artışının sorun teşkil etmediğine dair bir rapor hazırlattı. Bunu mahkemenin talebi üzerine değil resen yaptı. Ancak bu rapor yine mahkemenin hazırlattığı raporla içerik olarak bağdaşmıyor, çelişiyor. Mahkemenin bu raporu dikkate alıp, kendi hazırlattığı raporla mukayese için bir kurul oluşturup incelemeye alması takip edilmesi gereken önemli bir konu” diye konuştu.

 

“BURADA HAMASİ NUTUKLAR ATARAK MERSİN’İ GELİŞTİREMEYİZ, ANKARA’YA GİDELİM”

Meclisteki ana muhalefet partisinden başkanım ama meclisi oluşturan üyelerimiz parlamentoda grubu bulunan bulunmayan siyasi partileri temsil eden partilerden oluşuyor. Yani burada tüm görüşler ve partiler var. Teklifimi yeniliyorum, bu iş burada oturmakla olmaz. Biz burada hamasi nutuklar atarak Mersin’i geliştiremeyiz. Bizim ağzımıza bir parmak bal sürerler oturur kalırız yerimizde. 10 yıldır bitmeyen havaalanı, devam etmesi gereken çeşmeli otoban yolu, Antalya yolu gibi, ana konteynır limanı gibi bir çok konuyu biz kendi aramızda tartışarak, bir şey yaptığımızı zannederiz. Oysa biz Türkiye’nin en çok vergi tahakkuk edilen 6’ıncı il olurken hizmette 25, 26’ıncı sırada oluruz.
Özellikle Cumhur İttifakı’na mensup arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum; alalım dosyaları, bölgenin sorunlarını, beklentilerini, başta ben olmak üzere tüm aktörler ile bir adada gidip bu konuları ile muhatabı ile birebir konuşmamız tavsiye ediyorum. Ankara’da işler buradan göründüğü gibi olmuyor. Bir başka ilin siyasileri böyle davranmıyor, haftada bir Ankara’da bir araya geliyor. Talep etmezseniz alamıyorsunuz, işinizi takip etmezseniz, kimse sizin adınıza takip etmiyor. Kim işini takip ederse onların elinde kalıyor. Hadi hep beraber buyurun Ankara’nın yolunu tutalım” ifadelerini kullandı.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA