VAHAP SEÇER’E, ‘SALLAMA’ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER’E, ‘SALLAMA’ TEPKİSİ


 

Başkan Seçer’in meclis üyelerine yönelik tepki çeken açıklamalarına AKP’li Zafer Şahin Özturhan’dan sert tepki geldi: “Ankara’nın talimatı ile konuşuyorsunuz. Geldiğiniz günden beri bir tane somut projeniz yok. Sizin iradesine ipotek koyduğunuz arkadaşları da biliyoruz. Sizden ricamız canlı yayına çıktığınız zaman sallamak çok doğru olmuyor”

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında bazı meclis üyelerinin iradelerinin ipotek altına alındığını iddia ederek, üslupla ilgili tepki çeken açıklamalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, AKP’li Zafer Şahin Özturhan’dan sert tepki geldi.

 

“ANKARA’NIN TALİMATI İLE KONUŞUYORSUNUZ”

AKP’li Zafer Şahin Özturhan, Seçer’in üslubunu eleştirerek, “Günlerdir sizi izliyoruz canlı yayınlarda. Keşke Ankara’nın talimatları ile değil Mersin halkının idaresi ile konuşsaydınız, vizyon konuşmaları yapsaydınız. Aylardır şehir adına hizmet bekleyen sorunları konuşacağımıza hep genele girerek gidiyoruz. Normaldir Ankara’nın talimatı ile konuşuyorsunuz. Bizim irademizin ipotek altında olduğunu beyan ediyor, hizmetler durmuş gibi algı yaratıyorsunuz. Lobi yapalım diyorsunuz ya arada gidip havaalanını görmenizi isterdim. Ama onu yapmayıp burada kürsüde, canlı yayında istediğinizi söyleyip duruyorsunuz. 2022’de ilk uçağımız inecek. Mersin’de ki havalimanı hem ulaşım hem lojistik üzerine çalışacak bir tesis olacak. Süreç uzamış olabilir ama Mersin’de hiçbir şey yapılmamış gibi, Limanı kafaya takmışsınız; liman, liman, liman. Liman Hal Kavşağı vardı, 30 yıldır bekleyen ir yerdi. Yapıldı mı? Yapıldı. Mersin tarihinde yapılmayan o kadar büyük yatırımlar yapıldı ki, tarımda, sporda.

 

“GELDİĞİNİZ GÜNDEN BERİ BİR TANE SOMUT PROJENİZ YOK”

Geldiğiniz günden beri bir tane somut projeniz yok. Gelen projelerin hepsi geçmişten geliyor. Her yerde bizi şikayet ediyorsunuz. Bizi şikayet etmeyin, milletin iradesi ile buradayız. Hiç kimsenin ipoteği altında değiliz, millet iradesi ile konuşuyoruz.

Bugün ‘Metro’ bile bizim desteğimiz ile bu noktaya geldi. Ankara’ya gidelim, şunu yapalım, bunu yapalım diyorsunuz. Ya bizi izlemiyorsunuz, ya da ‘meclis üyeleri boş konuşuyor’ diyorsunuz ya ki biz boz konuşmuyoruz, konuşmaya da devam edeceğiz, ama sanırım dinlemiyorsunuz.

Mersin’e en büyük projeler bizim dönemimizde kazandırıldı. Geçen ay il başkanımız muhalefet partilerine seslendi; ‘kentin sorunlarını sıralayayım, gelin hep beraber Ankara’da masaya yatıralım’ dedi. Bu kadar şeye rağmen siz hangi gün gelip de’ ‘Hadi gelin gidelim Ankara’ya şunları yapalım’ dediniz. Demediniz. Keşke deseydiniz.

Gültak Başkan 2 ay önce bir altyapı projesi ile ilgili ki oda Ankara’da çok çalışıyor, somut projeniz var ise gelin Ankara’ya gidelim. Şuana kadar Büyükşehir’in şehir adına getirmiş olduğu çalışmaların yüzde 90’ı oy birliğiyle geçti. Vicdanımı rahat. Sizin için değil, Mersin halkı için konuşuyoruz.

 

“SİZİN İRADESİNE İPOTEK KOYDUĞUNUZ ARKADAŞLARI DA BİLİYORUZ”

Mersin gelişiyor dediniz evet çok gelişiyor. 2,5 yılda vergiden, iller bankasından buraya 5 milyar para geldi. Geçen sene yüzde 25 payımız arttı, bu sene yüzde 30 artış var. Bunlar Mersin’in geliştiğini gösteriyor. OSB’leri görüyor musunuz?

Hükümet üzerine düşeni yapıyor, halkın sizden beklentileri var, üzerinize düşeni yapın. Ortada bir şey yok ama algı var.Biz ortada bir şey olmasını istiyoruz. Sizden ricamız canlı yayına çıktığınız zaman sallamak çok doğru olmuyor. Meclis üyelerine, birbirimize lütfen saygılı olalım.

Sizin iradesine ipotek koyduğunuz arkadaşları da biliyoruz. Biz kendi irademiz ile hareket ediyoruz, etmeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“BOŞ KONUŞUYORLAR DEDİM AMA HAKARET ETMEDİM”

Başkan Seçer ise, katıldığı bir televizyon programında borçlanmaya ilişkin sözlerinden yola çıkarak yaptığı değerlendirmelerin doğru olduğunu ve kimseyi incitecek, kıracak ağır hakaret içermediğini savundu.

“Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum” diyerek Burhanettin Kocamaz döneminde borçlanma verilirken kendisine verilmediğini söyleyen Seçer, “Daha önceki dönemin 352 milyon borçlanma yetkisi aldığını, şuanda burada olan bir çok meclis üyesinin o zaman da görev yaptığını kibar, kibar aktardım. Aslında çok net eminim Özturhan dahil bu değerlendirmelerim haklı olduğunu biliyor.

Bundan yola çıkarak ‘bana anlatmaya çalışıyorlar ama boş konuşuyorlar’ demiş olabilirim. Ama bu hakaret içeren bir şey değil. Siz bile inanmıyorsunuz, inanmadığınız bir şey hakkında ki karşılığı boş, içeriği olmayan, anlam taşımayan konuşmadır. Yoksa kimseye hakaret içeren sözlerle kırmadık. Maşallah sizde bundan yola çıkarak bize neler neler ettiniz.

Borçlanma dışında bir çok konuda mutabakat sağladığımıza dair memnuniyetim var, bunu köy gezilerimde de söylüyorum. Toplantılar bittiği zaman biz yine kardeşiz. Yalan bir ifadem varsa tekrar söz alın. ‘Boş konuşuyor’ derken hakaret içeren bir şey yok.

Hükümetin savunuculuğunu yapmayın, Mersin’in savunucusu olun. Hazirunun huzurunda iktidarımızda, iktidarımızın Mersin’e yüzünün dönük olmasını istediğimi söyledim. Biz kimseye rica minnet etmiyoruz, Mersin’in hakkıdır. Biz talep edelim. Gidelim oturalım konuşalım” yanıtı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA