HIZ SINIRINA KAZA SAVUNMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HIZ SINIRINA KAZA SAVUNMASI!


 

Mersin’de Adnan Menderes Bulvarı’nda hız sınırının 70 km’den 50 km’ye düşürülmesine tepkiler artarken, yaya üst ve alt geçitleri ile düzenleme yapması beklenen Başkan Seçer’den, “Kazalar yaşanıyordu” savunması geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de trafik çilesi her geçen gün daha da artarken, kalıcı çözümler üretmek yerine yeni sorunlara neden olabilecek uygulamalara imza atan yetkililer kaosu büyütmeye devam ediyor. Son olarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde oy birliğiyle alınan karar gereği Adnan Menderes Bulvarı’nda ki hız sınırı saatte 70 kilometreden, saatte 50 kilometreye düşürüldü. Uygulamaya Mersin kamuoyundan tepki gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den savunma geldi.

 

GEREKÇE; YAYA GÜVENLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşiminde konuşan Seçer, yaya üst ve alt geçitleri ile düzenleme yapması beklenirken savunma yaptı.Seçer, “Belediyemizin bazı kararları oluyor. Bunları farklı kurumlarla da alabiliyor. Örneğin Adnan Menderes’te bazı hız düzenlemeleri yaptık. Orada hız sınırı saatte 70 kilometreydi, biz bu hız sınırının yaya güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 50 km ile sınırlandırılmasına karar verdik. Bunu yaparken de bazı verileri göz önüne aldık.

Hilton ile Babil arasında 7,5 km’lik gezinti alanı var. Bu bölge 400 dekarlık, 7,5 km’lik bir park ve binlerce vatandaş burayı ziyaret ediyor. Özellikle akşam saatlerinde yoğunluk var. Trafik yönünden ciddi tehlikeler oluyor. Hatta can kaybına neden olacak kaza tehlikesi yaşanıyor.

Bugüne kadar ortalama her yıl 85 trafik kazası olmuş ve bunların tamamı da yaranmalı. 7 yılda 826 kaza ve her yıl bir ölümlü kaza yaşanıyor. Özellikle pandemiden sonra oraya ilgi arttı.Kullanım şekli çok değişti. Pandemi öncesiyle mukayese ettiğimizde ziyaretçi sayısı belki iki kat arttı. Önümüzdeki günlerde daha vahim neticeli kazalarla karşılaşmamak için bu kararı almış bulunuyoruz.

 

“YAYALAŞTIRILMIŞ ALANLARI ARTTIRACAĞIZ”

Yeni dönemde yayalaştırılmış alanları arttıracağız. Bundan sonra trafikte seyreden araçlarımız Adnan Menderes Bulvarı’nda seyreden vatandaşlarımızın hız sınırının 50 km olduğunu bilmesini ve buna sirayet etmesin istiyoruz. O cadde de 50 km hız sınırı düşük değil mi? Zaten şuanda 4. Çevre Yolunu açmamızın, 7 ay gibi bir sürede bitirmemizin nedeni bunlar. Göçmen Kavşağı’nın 20 Kasım’da deplase çalışmaları bitiyor, ardından Kipa kavşağına başlayacağız. Daha süratli seyretmek isteyen arazlarımız kentin kuzeyindeki diğer çevre yollarını kullansınlar. 2, 3 ve 4’üncü Çevre Yolu’na kısmen rahatlık vereceğiz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA