MUT TAŞHAN’DAN KLASİK MÜZİK EZGİLERİ YÜKSELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT TAŞHAN’DAN KLASİK MÜZİK EZGİLERİ YÜKSELDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde tarihi Taşhan’da vatandaşlara klasik müzik gecesi düzenlendi. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmen ve öğrencilerinin sahne aldığı dinletide, vatandaşlar keyifli bir akşam yaşadı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Bu tarz etkinliklerle hem sosyal hayatı hem de Taşhan’ı canlandırmak istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut ilçesinde bulunan tarihi Taşhan’da vatandaşlara keyifli bir klasik müzik dinletisi sundu. Taşhan’da düzenlenen etkinliğin tadını çıkaran vatandaşlar, sahne alan sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

 

TARİHİ TAŞHAN BÜYÜKŞEHİR’LE CANLANIYOR

Büyükşehir, tarihi Taşhan’da düzenlediği etkinliklerle hem vatandaşlara sosyalleşme imkanı sunuyor hem de üretici kadınlara kurdukları stantlarda satış yapma imkanı yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmen ve öğrencileri sahne aldı. Mut’taki her yaştan vatandaşlar Taşhan’ın tarihi ortamında klasik müzik dinletisinin keyfini çıkardı.

 

“BU TARZ ETKİNLİKLERLE HEM SOSYAL HAYATI, HEM DE TAŞHAN’I CANLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, bu tür etkinliklere önem verdiklerini dile getirerek, “Çünkü üretici kadınlarımız da var. Onlara bir satış alanı oluşturduk. Tarihi mekanı canlandırmaya çalışıyoruz. Sosyal hayat ihtiyacı çok fazlaydı kadınlar arasında, onu oluşturmak için etkinliklere biraz yoğunluk verdik. Yıllardır kapalı olan bir mekan. Taşhan, memleketimiz için bir değer. Bu tarz etkinliklerle de hem sosyal hayatı hem de Taşhan’ı canlandırmak istiyoruz” dedi.

Müzik dinletisinde Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmen ve öğrencilerinin ücretsiz sahne aldıkları belirten Dokucu, “Çok keyifli bir gece oldu” diye konuştu.

 

“BU GECE FARKLI BİR KÜLTÜRÜ, FARKLI BİR DEĞERİ MUT HALKINA YAŞATMAYA ÇALIŞTIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Taşhan’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kendi kimliğini bulmaya başladığını söyledi. Taşhan’ın, Türkiye genelinde ses getirecek bir noktaya ulaşabilmesi için bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduklarını dile getiren Arslan, “Sanıyorum bundan sonra hem üretici kadınlarımız hem Mersin halkı Taşhan’ın sosyal aktivite aşamasında kültürel etkinliklerin devamında öncülük yapacaktır. Bu gece farklı bir kültürü, farklı bir değeri Mut halkına yaşatmaya çalıştık. Dolayısıyla emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Üniversitesi yetkililerine, görev alan sanatçılara, hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

“TARİHİ ATMOSFERİN VERMİŞ OLDUĞU DOKU İNANILMAZ”

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Betül Yarar, tarihi bir mekanda sahne almanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirerek, vatandaşların kendilerini ilgiyle dinlediklerini söyledi. Yarar, “Bugün burada konservatuvar öğretim üyeleriyle birlikte, öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte bir müzik dinletisi sunduk. İlk başta şan bölümü öğrencilerimiz yarım saatlik bir dinleti sundular. Ardından müzik bölümü öğretim üyelerimiz güzel bir dinleti yaptılar. En sonunda bir takım hafif müzik şarkılarıyla renklendirerek programı bitirdik. Bu tarihi atmosferin vermiş olduğu doku inanılmaz” dedi.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Alper Tunga Özcan, Mut ilçe halkıyla ilk defa tanıştıklarını ve çok memnun olduklarını ifade ederek, “Bundan sonraki etkinliklerde de beraber olmayı temenni ederiz” dileğinde bulundu.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi İrem Topçu, “Atmosfer gerçekten çok güzel. Tarihi bir yerde olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Bir daha olsa elbette gelmek isterim. Burada bulunmak, konser vermek, halkla birlikte olmak çok güzel” dedi

 

“RUHUMUZUN GERÇEKTEN ÇOK İHTİYACI VARDI BÖYLE BİR ETKİNLİĞE”

Taşhan'daki üretici kadınlardan Serpil Cengiz, dinletiden büyük keyif aldığını belirterek, “İnanılmaz mutluyuz, o kadar iyi geldi ki. Ruhumuzun gerçekten çok ihtiyacı vardı böyle bir etkinliğe. Bu kadar kargaşa, bu kadar karmaşanın içerisinde böyle bir dinleti beni gerçekten çok mutlu etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, sanatçı arkadaşlarımıza, herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“ÇOK KEYİFLİ BİR AKŞAMDI”

Gençlerden Suna Yıldırım, Taşhan’da ilk defa bir müzik dinletisi düzenlendiğini söyleyerek, “Arkadaşlarımızla severek geldik. Çok keyif aldık. Böyle etkinliklerin devam etmesini diliyoruz. Çok keyifli bir akşamdı. Büyükşehir Belediyesi’ne her şey için teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“MUT’TA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Dinletiye ailesiyle birlikte katılan ve Taşhan’daki aktiviteleri düzenli olarak takip ettiklerini dile getiren Ayşe Ata, “Mut’ta çok büyük bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Özellikle buradaki çalışmalar, üretici kadınların desteklenmesi, bunlar bizim çok takdir ettiğimiz şeyler. Bu aktivitenin de ayrıca çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çok memnun kaldım” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA