GÜLEK KALESÝ’NE YOÐUN ÝLGÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLEK KALESÝ’NE YOÐUN ÝLGÝ


 

Osmaniye Fotoðraf Sanatçýlarý Derneði (OFSAD) tarafýndan Adana’nýn Karaisalý ilçesinde bulunan Varda Köprüsü ile Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan Gülek Kalesi’ne gezi düzenlendi. Geziye katýlanlar bir yandan köprü ve kaleyi fotoðraflarken, bir yandan da doyumsuz manzara karþýnda fotoðraf çektirdi.

Çin'de baþlayýp kýsa sürede tüm dünyayý etkisi altýna alan Covid-19 salgýný nedeniyle yaþanan pandemi sonrasýnda Osmaniye Fotoðraf Sanatçýlarý Derneði’nin ilk gezi rotasý Adana ve Mersin oldu. Adana’nýn Karaisalý ilçesi Hacýkýrý Mahallesi'nde 1912 yýlýnda Almanlar tarafýndan inþa edilen ve yöre halký tarafýndan da ‘Koca Köprü’ olarak anýlan Varda köprüsü fotoðraf sanatçýlarýnýn ilk duraðý oldu. Köprünün eþsiz manzarasýný fotoðraflayan sanatçýlar pandemi sonrasýnda stres atarken, köprü üzerindeki raylarda ve köprünün manzarasýnda bol bol fotoðraf çektirdi.

Varda Köprüsü’nden sonra ikinci durak Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan bin 530 metre rakýmlý Gülek Kalesi oldu. Ekip olarak kaleyi gezen fotoðrafçýlar daha sonra Gülek Boðazý manzarasýný fotoðrafladý. Uçurumu andýran kayanýn üzerine çýkan fotoðrafçýlar boðaz üzerinde bulunan kývrýmlý otoyol manzarasýnda da fotoðraf çekildiler. Fotoðrafçýlarýn Varda Köprüsü ile Gülek Kalesi ziyaretlerinde yaþadýklarý eðlenceli anlarda drone ile havadan görüntülendi.

Pandemiden sonra ilk gezilerinin Varda Köprüsü ve Gülek Kalesi olduðunu söyleyen Mustafa Nazifþan “Osmaniye Fotoðraf Sanatçýlarý Derneði olarak bir gezi düzenledik. Önce Varda Köprüsü daha sonra Gülek Kalesi yapalým dedik katýlýmcý arkadaþlarla. Varda Köprüsü gezimizi tamamladýk. Þimdi Gülek Kalesi’ndeyiz. Gülek Boðazý’nda olan manzaralarý izliyoruz. Güzel bir gezi oldu. Eðlendik. Ara sýra bu tür etkinlikleri yapýyoruz. Pandemiden sonra ilk etkinliðimiz burasý oldu ancak devamý gelecek. Herkesi gezilerimize bekleriz” diye konuþtu.

Stres atmak için güzel bir gezi olduðunu ifade eden Gizem Yýldýrým, “Varda Köprüsü ve Gülek Kalesi’ne gezimiz vardý. Gezimiz güzel geçti. Fotoðraf Sanatçýlarý Derneði olarak güzel bir etkinlik oldu. Pandemi sürecinden sonra stres atmak için çok iyi bir gezi oldu. Güzel zamanlar geçirdik. Etkinliklerimize bundan sonra da devam edeceðiz” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA