MERSİN, HAKKINI ALAMIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, HAKKINI ALAMIYOR!


 

Türkiye’de nüfus sıralamasında 11, vergi gelirlerinde ise 6’ıncı sırada yer alan Mersin iş dünyasına pandemi sürecinde hükümetçe sağlanan desteklerin, kendisinden küçük çok sayıdaki ilden daha az olduğu ortaya çıktı.

Hediye Eroğlu

Tarımdan lojistiğe, ihracattan, ithalata pek çok alandaki başarısı ile ülke ekonomisine sağladığı milyarlarca dolarlık kazanca rağmen Mersin ciro kaybı desteğinde 14, gelir kaybında 11 ve kira desteğinde 10’uncu sırada yer alabildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, pandemi döneminde Mersin’de açılan-kapanan esnaf ve şirket sayıları ile esnafların ekonomik açıdan desteklenmesi konularında Sanayi ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplandırması talebiyle soru önergesi verdi.

Turan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kendisine gönderilen tabloyu kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu tabloda Mersin’in desteklerden kendisinden küçük illerden daha az yararlandığı görüldü.

Bakanlıkça verilen yanıtta yer alan tabloda yer alan verilere göre Mersin’de gelir kaybı desteği olarak 25 bin 792 kişiye 102 milyon 504 bin lira verildi. Mersin bu rakamla gelir kaybı desteği alan illerde 11. sırada yer aldı. Kira desteği olarak 4 bin 74 esnafın 7 milyon 912 bin 774 TL aldığı Mersin bu destekte ise 10. sırada yer aldı. Ciro kaybı desteği olarak 142 kişiye 1 milyon 335 bin 56 liranın verildiği Mersin 14. sırada bulunuyor.  Ciro kaybı desteğinde Mersin’in Balıkesir, Aydın, Denizli, Manisa gibi illerden daha sonra geliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA