AYDINCIK’TA DEHŞETE DÜŞÜREN KİRLİLİK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK’TA DEHŞETE DÜŞÜREN KİRLİLİK


 

Aydıncık’ta çevrecilerin tepkisine rağmen Akdeniz Foklarının yuvalama alanında inşaat çalışmaları süren yat limanı için dökülen molozların oluşturduğu kirlilik korkuttu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi’nde yat limanı inşaatında denizi doldurmak için dökülen molozların oluşturduğu kirlilik dahşete düşürdü. Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı, İl Çevre Müdürlüğü’nü ilçenin sahilini kızıla boyayan ve tehdit eden kirliliğe karşı harekete geçmeye çağırdı.

Mersin’in Aydıncık İlçesi’nde Akdeniz Foklarının yuvalama alanı olan ve her iki tarafında halk plajı bulunan Küçük Alan denilen bölgeye çevrecilerin tepkisine rağmen geçtiğimiz günlerde yat limanı inşaat çalışmaları başlamıştı. Yat Limanı yapım ihalesini alan firma bölgeyi düzleştirdikten sonra dalgakıran yapmak için dağlardan getirdiği toprak ve kaya parçaları ile denizi doldurmaya başladı. Ancak bu çalışmalar sırasında Aydıncık sahili kızıla boyandı. Denizde oluşan kirlilik dehşete düşürürken Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı duruma tepki gösterdi. Söz konusu bölgenin eski ve yeni fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Sarı, “Böyle iken bu hale geldik, bunun adı kirlenme değimlidir” diye sordu. Başka vatandaş denize dökerse Çevre İl Müdürlüğünün hemen ceza keseceğini anlatan Sarı, “Bu çifte standart degil mi? Aydıncığı kurtarmaya aday olanlar nerede? Yoksa onlarda mı bu konuya sıcak bakıyor” ifadelerini kullandı.

 

“İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ KALIYOR”

Sarı, gazetemize yaptığı açıklamada ise bunun bir kirlenme olduğunu, İl ve İlçe Çevre Müdürlüğü’nün de kirlenmeye sessiz kaldığını öne sürdü. 

Yat limanının bu şekilde kirletile kirletile yapılamayacağını anlatan Sarı,”Yat limanı için 600 metre bir mendirek yapacaklar. Bunun 100 metresi yapıldı. Şu anda muazzam bir kirlilik var. Batı rüzgarları ile birlikte bu bütün kıyılara çöker. Çökerti halinde bu bir tehdit oluşturmaya devam edecek. Bu kirlilik Aydıncık sahillerini tehdit ediyor” dedi.

Mendirek yapımı için tünelden getirilen molozlardan döküldüğünü tahmin ettiklerini anlatan Sarı, “Yat limanının yapıldığı bölgenin her iki tarafı halk plajı. Yapımı devam etmekte olan yat limanı projesi inşaatı lodosta çalışma yapıldığı takdirde bütün kıyılarımız çamur görünümünü alacak. Bu çalışma Bin 600 gün sürecek. Bu şekilde dökmeye devam ederlerse her iki tarafı halk plajı olan bölgeyi tehdit altında bırakacaktır. Bu çamurun çökelti halinden bölgeyi istila edecektir”şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Rüstem Gültekin BAL - Tarih : 17/10/2021 - 21:49:39
    Moloz tozlarının oluşturduğu curuf deniz tabanına yerleşip çamur çimentosu gibi tüm mikroorganizmaları öldürecek,mikro organizmalarla beslenen canlıların yaşamı sona erecektir.Deniz tabanındaki mil plajı ve kıyıların tabanını çamurlaşacaktır.Yatı alan istadiği koyda denize girebilirde,halkın plajı ne olacak ? Aydıncığa zararları olmadan gidiyorlard diye sevinirken.Son kazığıda Aydıncığa atmayı başardılar.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA