“YANLIŞTAN DÖNÜN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YANLIŞTAN DÖNÜN!”


 

Anamur’da çevreciler ilçe belediyesinin sahil projesi adı altında başlattığı düzenlemenin yasalara ve doğaya aykırı olduğunu ifade ederek verilen izinlerin iptal edilmesi için yetkililere “yanlıştan dönün” çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

Anamur Belediyesi geçtiğimiz yıllarda sahildeki deniz kaplumbağalararının yuvalama kumsalına toprak döküp ağaç dikerek piknik alanı yapmaya çalışmıştı. Ancak dikilen ağaçlardan bazıları şiddetli rüzgara dayanamayarak göçerken toprak dolguyu ise dev dalgalar götürmüştü. Tüm bunlara rağmen Anamur Belediyesi söz konusu alanlarda bu defa sahil düzenlemesi adı altında çalışma başlattı. Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ve Anamur Çevre Platformu ise sahil düzenleme çalışmasına tepki gösterdi. MERÇED ve platformdan yapılan açıklamada, “Daha önce deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalında, yaklaşık 7 dönümlük bir alanda, kumun üstüne toprak döküp piknik alanı yapmaya çalışan Anamur Belediyesi, şimdi de büyük iş makinaları ile, muhtemelen denizden itibaren ilk 65 metredeki 1. koruma bölgesinde tahribat yaratacak şekilde ve yine 2. koruma bölgesi içindeki kısımda sahil projesi adı altında, yasalara ve doğaya  aykırı biçimde bir çalışma başlatmış bulunmaktadır” denildi.

“GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ”

Kamuoyu bilgilendirilmeksizin başlatılan bu kötü çalışmanın deniz kaplumbağaları ve dahi insanlar için hayırlı olmayacağı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılacak işin 2009/10 sayılı genelgeye açıkça aykırı olduğu ortada iken, oluşacak ekolojik yıkıma sırf siyasi nedenlerle izin verenlerin, Dünya’nın 6. yok oluş evresine sundukları katkı ve koruma altındaki bir türün yaşam hakkına dönük olarak yaratılan tehdit nedeniyle, kafalarını ellerinin arasına alıp uzun süre düşünmelerini ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için verilen izinleri iptal etmelerini umuyoruz. Aksine durumda, piknik alanı projesinde olduğu gibi bu çalışmanın da durdurulması için gereken adımları atacağımız bilinmelidir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA