TARSUS’TAKİ FUHUŞ İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAKİ FUHUŞ İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE


 

HDP Mersin Millevtvekili Fatma Kurtulan Tarsus’taki bir meyve ve sebze fabrikasında çalışan iki kişinin çok sayıda kadını fuhşa sürüklediği iddialarını TMBB gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

 

HDP’li Fatma Kurtulan Tarsus’taki bir fabrikadaki fuhuş iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tarsus’ta sebze-meyve paketleme fabrikasında elci olarak çalışan H.T. ve fabrikada “Kirve” olarak bilinen M.T. isimli kişilerin birçok kadını fuhuş ve uyuşturucuya sürüklediğinin daha önce de gündeme geldiğini hatırlatarak T. A. adlı kadının da Tarsus’ta fuhuş ve uyuşturucuya sürüklenip, zorla çalıştırıldığına dair haberlerin basına yansıdığını kaydetti.

Kurtulan, “ T.A. 2 yıl önce H.T. tarafından uyuşturucuya ve fuhuşa sürüklendiği, Elazığ’da bulunan Kristal Gazino isimli bir yerde zorla alıkonulduğunu, bulunduğu yerden kendi imkanları ile kaçarak yakınlarının yanına geldiğini beyan etmiştir. T.A.’nın basına yaptığı açıklamada, M.T. adlı erkeğin birçok kişiyi ateşli silahla vurduğunu, Ahmet isimli polisin de örtbas ettiğini, Elazığ’da çalıştırıldığı gazinoya polis baskını düzenlendiğini, zorla tutulduğunu söylemesine rağmen polislerin kendisine ‘Boş ver şikayetçi olma mahkeme ile mi uğraşacaksın? Git evine’ dediğini, tedavi için gittiği AMATEM’de de kendisine H.T. tarafından getirilen uyuşturucuyu kullandığını beyan etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“YARGI SÜRECİ İŞLETİLİYOR MU?”

Kurtulan soru önergesinde aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını istedi: “Tarsus’ta sebze-meyve paketleme fabrikasında elçi olarak çalışan H.T. isimi kişi hakkında yargı süreci işletilmekte midir? H.T.’nin kadınları uyuşturucuya ve fuhuşa sürüklediği doğru mudur?

Fabrikada “Kirve” olarak bilinen M.T. isimli kişi hakkında yargı süreci işletilmekte midir? M.T.’nin kadınları uyuşturucuya ve fuhuşa sürüklediği, birçok kişiyi ateşli silahla vurduğu, bir kişiyi öldürdüğü doğru mudur? Bahsi geçen “Ahmet” isimli polis kimdir? Bu polisin M.T.’nin suçlarını örtbas ettiği doğru mudur? Elazığ’da polislerin T.A.’ya ‘Boş ver şikayetçi olma mahkeme ile mi uğraşacaksın?” dedikleri doğru mudur? T.A. zorla tutulduğunu söylemesine karşın neden şikayetçi olmamaya zorlanmıştır? T.A ve ailesinin can güvenliklerinin sağlanması için Bakanlığınızca girişim başlatılmış mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA