SOROPTİMİSTLERDEN COŞKULU KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOROPTİMİSTLERDEN COŞKULU KUTLAMA


 

Haber Merkezi

Mersin’de dünya soroptimistliğinin 100. yılı ve İçel Soroptimist Kulübü’nün kuruluşunun 51. yılı coşkuyla kutlandı.

İçel Soroptimist Kulübü’nün kuruluşunun 51 .yılı ve Dünya Soroptimist Örgütü’nün kuruluşunun 100. yılı nedeniyle İçel Soroptimist Kulübü ve  İçel Kulübü, Antakya Soroptimist Kulübü, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü ve  Mezitli Soroptimist Kulübü Mersin Hilton Oteli’nde ortak etkinlik yaptı.

Toplantıya Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sevil Koca, İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen, Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar,

Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşegül Ateş Kaynak, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener, Adana Soroptimist Kulübü Başkanı Evrim Pınar Serim ve kulüp üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen, “Biz Dünya Soroptimistleri “Sorore” ve “Optima” kelimelerinin birleşiminden oluşan “En iyiyi amaçlayan kız kardeşler” değiliz sadece, aynı zamanda en iyiyi yapan kız kardeşleriz. Bizler tam 100 yıldır, kadınlar ve kız çocukları için farkındalık yaratmak ve onların haklarını savunmak, bu amaçlar doğrultusunda yaptığı çalışmalar ile onlar için daha iyi bir yaşam sağlamak, doğa ve çevre sorunları için çalışmak uğruna bir araya gelmiş iş ve meslek sahibi kadınlarız” dedi.

Dünya’da ilk kulübün 1921 Yılında California/Oakland’da , Avrupa’da ise 1924’te Paris’te kurulduğunu hatırlatan Antmen şunları söyledi: “Türkiye’de ise ilk Kulüp, 1948 yılında araştırmacı yazar Müfide Ferit Tek tarafından İstanbul Soroptimist Kulübü adıyla kurulmuştur. Biz İçel Soroptimist Kulübü ise 1970 yılında , Zehra Marulyalı’nın önderliğinde kurucu Başkanımız Ülkü Ongun tarafından kurulmuştur. Bugün 51. Yaşını kutlayan İçel Soroptimist Kulübü İnsan hakları, çevre, sağlık eğitim  alanlarında, kadın ve kız çocuklarının ekonomik olarak güçlenmesi  için çalışmaya devam edecektir. Atatürk’ün de dediği gibi Dünya’da her şey kadının eseridir.”

Toplantıda İçel Soroptimist Kulübü başkanı tarafından TSKF Başkanı Sevil Koca’ya plaket takdim edildi. İçel Soroptimist Kulübünün kurucu Başkanı Ülkü Ongun’a, kurucu üyeler Sevil Ersoy, Merih Özcan ve Gülseren Güreş’e ise plaketlerini TSKF Başkanı Sevil Koca verdi.

İçel Kulübünün kuruluşlarına önderlik ettiği Ankakya, Tarsus ve Mezitli Kulübü Başkanları’na plaket takdiminden sonra , Soroptimistliğin 100. Yılı ve İçel Kulübünün 51.yaşı için pasta kesildi.

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA