SÜS BİTKİLERİ SEKTÖRÜNE TARSUS OSB DAVETİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜS BİTKİLERİ SEKTÖRÜNE TARSUS OSB DAVETİ


 

Haber Merkezi

 

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri - Süs Bitkileri ve Mamulleri, Süs Bitkileri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek süs bitkileri sektörü hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Yılmaz konuşmasında; Türkiye’de süs bitkileri sektörünün koordinatörlüğünü yürüten Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 1999 yılında kurulduğunu anımsatarak, birliğin Türkiye genelindeki tüm kesme çiçek, iç mekan bitkileri, dış mekan bitkileri, çiçek soğanları ve çelenk ihracatçılarını bünyesinde topladığını aktardı. Birliğin süs bitkileri sektörünün tüm alt sektörlerini kapsayacak şekilde ihracatın geliştirilmesi için çalışmalar yapmakta olduğunu belirten Yılmaz, bu faaliyetleri ile henüz çok genç ve dinamik bir sektör olan süs bitkileri sektöründe ihracatın çok kısa bir sürede büyük ölçüde arttırılmış olduğunu, ihracattaki ana ürün gruplarının kesme çiçekler, fideler, fidanlar, iç ve dış mekan bitkileri, çiçek soğanları, yosun ve çelenklerden oluştuğunu belirtti

Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Tarsus’un süs bitkileri sektöründe Türkiye’de önemli bir yerde olduğunu, sektörün daha da gelişmesi için şartların uygun olduğunu ifade etti. Ayrıca Tarsus Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında da bilgi vererek 150 civarında yatırımcıya yer tahsisi yapıldığını, 15000 civarında istihdam yaratmasının tahmin edildiğini, lokasyon olarak da çok elverişli bir konumda bulunduğu bilgisini verdi. Ayrıca Çukurova Bölgesel Havalimanı çalışmaları hakkında da bilgi vererek, Sadece Adana ve Mersin değil Osmaniye, Hatay, Aksaray gibi şehirleri de kapsayarak 10 Milyon civarında bir nüfusa hizmet vereceğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA