“GECİKMENİN HESABINI VERİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GECİKMENİN HESABINI VERİN”


 

Mersin’de 11 yıl önce temeli atılan ve ancak dün Bakan Pakdemirli’nin katıldığı program ile su tutmaya başlan Pamukluk Barajı için CHP’li Gökçel’den, iktidara “Gecikmenin ve bunun sonucunda bölgenin, ülkenin kaybettiği yılların hesabın verin” tepkisi geldi. Gökçel, ayrıca kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada seferberliğe ihtiyaç olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

İklim değişikliği nedeniyle rekoltede yüzde 50 kayıp yaşayan Mersinli çiftçi şimdi de kuraklıkla mücadele etmeye çalışıyor. Kuraklığa karşı baraj başta olmak üzere tarımsal sulamaya dair yatırımlarda üretici tarafından  hükümete ‘seferberlik’ çağrısı yapılırken, gecikmeler endişeye neden oluyor.

Son olarak Mersin’de 11 yıl önce temeli atılan ve 8 yıl önce tamamlanması hedeflenen Pamukluk Barajı, dün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı program ile su tutmaya başladı. Bakan Pakdemirli bu durum ile övünürken TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Cengiz Gökçel’den “Gecikmenin hesabını verin” tepkisi geldi.

 

“NEDEN OLDU BU GECİKME, SORUMLUSU KİM?”

Gökçel, 2011’de temeli atılan barajdaki gecikmenin gerek bölge gerekse ülkeye büyük kayıplar yaşattığına dikkat çekerek, “Yaklaşık 8 yıllık bir gecikme var. İklim değişikliği sonucunda yaşanan kuraklık sorunu nedeniyle bu tür yatırımların yani özellikle tarımsal sulama ve temiz enerji üretmenin önemi ortada. Dünya bu alana doğru yatırımlarını arttırırken bölgenin, ülkenin kaybettiği yılların hesabın versinler önce. Neden oldu bu gecikme, sorumlusu kim?” diye konuştu.

 

“TARIMSAL SULAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ”

Kuraklık nedeniyle bu dönemde bu tür yatırımların artarak devam etmesinin elzem olduğunun altını çizen Cengiz Gökçel, “Suyun en tasarruflu şekilde kullanılması için özellikle tarımsal sulamada yağmur ve damlama sulama ile bir damla suyu bile zayi etmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Ancak bölgemizde halen tamamlanmayan tarımsal sulama için kullanılan HES göletlerimizde eksiklikler  mevcut. Kuraklıkla beraber aslında bir an önce seferberlik başlatılıp, mevcut su kaynaklarını debisi tekrar tespit edilerek yapılmış olan projelerin revize edilmesi veya acilen projelendirilip, yatırıma dönüştürülmeli. Biz bunlara CHP olarak talibimiz. İlk hedeflerimizden birisi de tarımda su soruna çözüm üretmek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA