ADLİYE PERSONELİNE PSİKOLOJİ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADLİYE PERSONELİNE PSİKOLOJİ EĞİTİMİ


 

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 'Adli Psikoloji Eğitimi' projesi destek almaya hak kazandı.

Proje sözleşmesi ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve Denetimli Serbestlik Müdürü Taner Kocalar arasında imzalandı. Alınacak eğitim, uzmanların Adalet Bakanlığına bağlı kurumların işleyişi ile ilgili bilgilerinin artmasında, çalıştıkları dezavantajlı grubun yaşadıkları süreci daha iyi anlamasında ve daha verimli çalışma gayreti ile suç davranışını önlemesi, müdahale etmesi kapsamında etkin rol oynayacak.

Adli psikoloji eğitimi, başvuru sahibi Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklar; Mersin E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu, Mersin Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görev alan psikolog, öğretmen, sosyolog ve sosyal çalışmacı unvanına sahip kişilere verilecek.

Adli psikoloji, kuramsal ve pratik bilgisinin yasaların uygulanmasında ve adaletin sağlanmasında kullanılması amacıyla geliştirilmiş bir uzmanlık alanı. Proje ile müdürlük bünyesinde çalışan uzmanların, mesleki bilgilerinin dışında adli psikoloji alanında bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanıyor. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA