HELİKOPTERİN SATIŞI İÇİN TEKRAR DÜĞMEYE BASILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HELİKOPTERİN SATIŞI İÇİN TEKRAR DÜĞMEYE BASILDI


 

Mersin’in adeta başına bela olan Büyükşehir belediyesine ait helikopterin satışı için düğmeye basıldı! Başkan Seçer’in ilk dönemlerde “İyi tüccarım satarım” dediği ancak elinde kalan helikopterin satışı için yeniden harekete geçildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı İYİ Partili Burhanettin Kocamaz’ın 2018 yılında aldığı helikopter, kriz olmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, dönemin başkanı Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla 2014 yılında “Havacılık Faaliyetleri Helikopter Yönetimi Helikopter Uçuşları İle Deniz Hava Ulaşımı Hususunda Yürütülecek Faaliyetlerin İcrası Denetimi, Raporların Kontrol Edilmesi Takibi İşlenmesi ve Bu konuda Eğitim Verilmesi Hususunda Hizmet Alımı İşi” olarak ihale açtı.

İhale kapsamında 2018 yılında bakım ve pist masrafları dahil 16 milyon 472 bin liraya çift motorlu helikopter alındı.

 

“İYİ TÜCCARIM” DEDİ AMA SATAMADI!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı koltuğu devralan  CHP'li Vahap Seçer, ilk olarak helikopteri hava taksi olarak kullanıma sunarak gelir elde etmeye çalıştı.

Saatlik kiralama ücreti 9 bin lira olan hava taksiye beklenen ilginin gelmemesi üzerine, belediye helikopteri satmaya karar verdi. Seçer “İyi tüccarım, satarım” demesine rağmen alıcı çıkmaması üzerine aylık masrafı 300 bin lira olan ve hiçbir gelir getirmeyen helikopter 2019’da Türk Hava Kurumuna (THK) kiralandı.

Başkan Seçer, kiralamayı, Heliport’ta duran o helikopterin bize aylık maliyeti 300 bin liraydı, satamadım. İstanbul’a rica ettim, 300 bin liraya aylık maliyeti duyan kaçtı, İzmir’e rica ettim, Ankara Belediye Başkanımıza rica ettim, hiçbiri almadı. Türk Hava Kurumu’na kiraya verdik, 49 bin 500 dolar civarında bir paraya tekabül ediyor. Şu anda sözleşme ile devam ediyor. Onu ihaleye çevireceğiz. Şu anda Türk Hava Kurumu’nun uhdesindedir. Çok şükür, bu helikopterden kurtuldum” sözleriyle duyurdu.

 

MECLİSTEN SATIŞ KARARI ÇIKMASI BEKLENİYOR

Ancak kiralamada çözüm olmadı. Vahap Seçer bu defa helikopterden tamamen kurtulmak için yeniden satış süreci başlattı. Konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine taşıyan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı havacılık faaliyetleri kapsamında envanterimize kayıtlı helikopterin işletilmesinin yüksek maliyetli olması nedeniyle satışı ve satış için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi” konulu teklif verdi. Görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilen konuyla ilgili Cuma günü yapılacak meclis toplantısında satış kararının alınması bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA