MEÜ ÖĞRENCİLERİ UZAY STAJINI TUSAŞ’TA YAPACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ÖĞRENCİLERİ UZAY STAJINI TUSAŞ’TA YAPACAK


 

Mersin Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında Stajyer Mühendis Programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, öğrenciler haftada bir gün TUSAŞ’ta çalışacak.

Mersin Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Stajyer Mühendis Programı kapsamında hazırlanan iş birliği protokolü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafından imzalandı.

TUSAŞ tarafından yürütülecek programa, Mühendislik Fakültesinin Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine, Kimya ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin 3’üncü veya 4’üncü sınıflarındaki öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendisler, haftada en az bir tam gün TUSAŞ’ta çalışacak ve çalıştıkları süre boyunca üniversite tarafından sigortalanarak, TUSAŞ’taki çalışmaları için de kendilerine ücret ödenecek.

1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiş olan TUSAŞ tarafından uygulamaya konulan Stajyer Mühendis Programı ile yeni mühendislerin yetiştirilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğine yönelik olarak mühendis adaylarına yeni yeteneklerin kazandırılması amaçlanıyor. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA