MÝNÝK DURU’NUN ÖLÜMÜNE PARA CEZASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÝNÝK DURU’NUN ÖLÜMÜNE PARA CEZASI


 

Mersin'de babasýnýn doðum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranýn oyun parkýndaki oyuncak helikopterde elektrik akýmýna kapýlarak yaþamýný yitiren 5 yaþýndaki Duru Tan'ýn ölümünden sorumlu sanýklarýn cezasý belli oldu. 2 sanýða 2 yýl 1 ay, 2 sanýða ise 3 yýl 4 ay hapis cezasý verilirken, sanýklarýn hepsinin cezasý paraya çevrildi.

Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruþmasýna sadece taraf avukatlarý katýldý. Duruþmada taraf avukatlarý savunma yaparken, iddia makamýnýn iddianamesiyle ilgili görüþlerini bildirdiler. Geçen duruþma okunan bilirkiþi raporunda, sanýklardan iþletme sahibi F.A. ve oðlu H.A'nýn asli kusurlu, çalýþanlar M.S. ve E.U'nun da tali kusurlu bulunduðu belirtilmiþti.

Mahkeme savcýsý, esasa iliþkin mütalaasýnda, F.A, H.A, M.S. ve E.U'nun "taksirle bir kiþinin ölümüne neden olma" suçundan cezalandýrýlmasýný istedi.

Hakim, sanýklardan asli kusuru bulunan F.A. ve oðlu H.A.'ya 3 yýl 4 ay, tali kusurlu bulunan çalýþanlar M.S. ve E.U.'ya ise 2 yýl 1 ay hapis cezasý verdi. Hakim, anne ve oðlunun hapis cezasýný 24 bin, çalýþanlarýn da 15 bin lira olarak para cezasýna çevirdi.

 

OLAYIN GEÇMÝÞÝ

Mersin Serbest Bölgesinde çalýþan Zafer Tan (45), doðum günü dolayýsýyla eþi Nilgün Tan (37), kýzlarý Duygu (15) ve Duru (5), yakýn arkadaþý ve onun çocuklarýyla birlikte 30 Aðustos 2019 tarihinde merkez Toroslar ilçesi Doruklu Mahallesi'ndeki bir restorana yemeðe gitmiþ, restoranýn oyun parkýnda oynamaya baþlayan çocuklardan Duru Tan, oyuncak helikopterde hareketsiz halde bulunmuþ ve elektrik akýmýna kapýlarak yaþamýný yitirdiði anlaþýlmýþtý. Olayýn ardýndan Tan ailesi, kýzlarýnýn ölümünde ihmalleri bulunduðu gerekçesiyle restoran iþletmecisi Fatma A. ve oðlu Hasan A. ile restoran çalýþanlarý hakkýnda dava açmýþtý.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA