İSTİSMAR DAVASINDA BERAAT ENDİŞESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİSMAR DAVASINDA BERAAT ENDİŞESİ


 

Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Kazanlı Mahallesi’nde 7 yaşındaki kız çocuğunun istismar edilmesi davasında tutuksuz yargılanması nedeniyle ülke genelinde infaale neden olan sanığın beraat edeceği endişesi yaşanıyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi’nde 67 yaşındaki K.K isimli yaşlı adamın 7 yaşındaki kız çocuğuna  cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ailenin şikayeti üzerine Mart ayında dava açılmıştı. Gözaltına alınan istismar zanlısı Mart ayında ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddianamenin kabulünün ardından davanın Haziran ayında görülen ilk duruşmasında şüpheli şahsın üzerindeki adli kontrol kararı kaldırılırken çocuğun avukatının “Mağdur çocuğun uzman çocuk psikiyatris hekimlerce” incelenmesi talebi reddedildi.

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşması 21 Eylül’de gerçekleştirildi. Mahkeme olayın tek tanığı kız çocuğunun babasının yurt dışında olması ve dinlenememesi nedeniyle duruşmayı 13 Ocak 2022’ye erteledi.

 

TUTUKSUZ YARGILAMAYA TEPKİ

Mağdur çocuğun avukatı  Dilara Oğuz, davanın 2. duruşmasının 21 Eylül’de yapıldığını anımsatarak, şahsın adli kontrol kararının bile Haziran ayındaki ilk duruşmada kaldırıldığını ifade etti. Oğuz, “Bu duruşmada yeni bir gelişme olmadı. Tanıklardan biri yurt dışında idi. Tanık dinlenecekti. Tanık dinlenemediği için duruşma 13 Ocak 2022’ye ertelendi” dedi.

Daha önceki duruşmada Uzman Çocuk Psikiyatri hekimlerince incelenme taleplerinin de reddedildiğini hatırlatan Oğuz, “Bu karar olumsuz bir karar. Sadece ‘olayı gördüm’ diyen bir baba var. Baba yurt dışında. Babaya tebligat gönderilecek. Babanın dinlenmesi beklenecek” şeklinde konuştu.

 

CEZALANDIRILMAYACAK MI?

İstismar zanlısının cezalandırılmayacağını ve dosyadan berat edeceği kaygısı yaşadıklarını ifade eden Oğuz, “Bu dosya ile ilgili bir ses kaydı çıkmıştı. O ses kaydında yer alan ifadelere göre olayın bizim sandığımızdan daha büyük boyutta olduğunu söyledim. Çocuk çizdiği resimde tacize uğradığı bölgeleri  siyahla çizmişti. Normal yaş grubu aralığı siyaha boyamaz. Ya da hiç boyamayı bilmez. Korktuğu belli idi. Bunları mahkemede ahlatmıştık ama dinlememişlerdi bile” diye konuştu.

 

SUÇÜSTÜ YAKALANDI İDDİASI

Daha önce gazetecilere açıklama yaparak istismar olayına tanıklık yaptığını dile getiren baba A. K. (38) olayın, istismarcının evine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki evinin önünde gerçekleştiğini kaydetmişti.

Olay günü K.’K’nin, oğlunun motosiklet tamirinden anladığı için onun evinin önünde bulunan motosiklet tamiri yaptıklarını aktaran baba K., “O gün istismarcı balığa gitmişti. Motoruyla evin önüne geldi. Çocukları çağırarak, ‘gelin size balık vereceğim’ dedi. Bunun üzerine 3 çocuk yanına gitti. Biz de motor tamirine dalmıştık. Aradan yarım saat geçti çığlık sesi geldi. Ben ve kardeşim hemen sesin geldiği yöne koştuk. Çocukların yanına vardığımız zaman K.K.’nın kızıma cinsel istismarda bulunduğunu gördük. Bunun üzerine istismarcı, kendi evine kaçarak evin kapısını üzerine kapattı. Polise telefon açtık, polis olay yerine gelerek istismarcıyı gözaltına aldı” demişti.

DIŞARI ÇIKAMIYOR

Yaşananlara tepki gösteren anne E. K. (27) ise, “Benim kızım daha ağzı süt kokan bir çocuk. Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum; bu kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Bugün benim çocuğuma yaptıysa yarın bir başkasının çocuğuna yapmayacağı ne malum? Çocuğumu artık okula gönderemiyorum. Çocuğum dışarıya çıkamıyor, erkekleri gördüğü zaman kaçıp eve geliyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA