ONUN ARTIK AKÜLÜ ARABASI VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ONUN ARTIK AKÜLÜ ARABASI VAR


 

Mersin’de çoğu kişinin torlet denilen bilyeli tahta üzerinde kağıt mendil satarken gördüğü yüzde 90 engelli Siracettin Çağlar akülü aracına kavuştu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de sokakta torlet diye tabir edilen bilyeli tahta üzerine oturarak kağıt mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Siracettin Çağlar’ın imdadına hayırveser vatandaşlar yetişti. Almanya’daki hayırveser  vatandaşın temin ettiği akülü araç 3 çocuk babası Çağlar’a teslim edildi.

Mersin’in en işlek Caddelerinden olan İstiklal Caddesi Tevfik Sırrı Gür Lisesi önünde torlet diye tabir edilen bilyeli tahta üzerine oturarak kağıt mendil satmaya çalışan Siracettin Çağlar’ı bilmeyen yok gibi.

 

25 YIL DIŞARI ÇIKMAMIŞ

50 yaşındaki Siracettin Çağlar 2 yaşında iken çocuk felcine yakalanır. Aklı ermeye başlayınca hayata küser ve kendisini eve kapatır. 25 yıl dışarıya çıkmaz, güneşi, doğayı ve farklı insanları görmeyerek  hayata küser. Siracettin Çağlar’ın durumuna üzülen yakınları hayata tutunması için konuşmaya ve ikna etmeye karar verir. Bütün çabaları rağmen ikna olmayan Siracettin Çağlar’ı Pozcu’daki bir başka engellinin yanına götürmeye karar verilir. 25 yıl sonra dışarı çıkan Siracettin Çağlar Pozcu’da 4 katlı bir apartmanın 4. katına çıkarılır. Burada bacakları, kolları olmayan ve kafası sırtına yapışık şekilde yaşayan ve tavana bağlanmış ayna ile karşısındakileri görerek iletişim kurmaya çalışan engelliyi görünce haline şükreden Siracettin Çağlar, yavaş yavaş sokağa çıkar ve sürünerek yerde emekleyerek hayata tutunmaya başlar. 

 

3 ÇOCUK BABASI

Birkaç yıl sonra kendisi gibi engelli Adile Hanım ile evlenir ve bu evlilikten 3 çocukları olur. Sıracettin Çağlar torlet denilen tahtalara dört bilyeli teker taktırır ve eline giydiği terlik ile yerden güç alarak İstiklal Caddesi üzerinde mendil satmaya başlar. Siracettin Çağlar’ın  yaşadıklarına üzülen gazeteci Mustafa Esmer Cengiz, durumu sosyal medya üzerinden hayırseverlerden temin ettiği akülü araçları engellilere dağıtan hayırsever devlet memuru Halil Öz’e bildirir. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görev yapan Halil Öz de Hollanda’dan Yavuz isimli bir hayırveserin gönderdiği akülü aracı Cengiz ve avukat Şerife Arıcı Yıldız ile birlikte Siracettin Çağlar’a teslim etti. Hollanda’dan Yavuz isimli hayırsever ile görüntülü konuşturulan Siracettin Çağlar teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA