SINIFLAR KARANTİNADA ÖĞRENCİLER EĞİTİME UZAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SINIFLAR KARANTİNADA ÖĞRENCİLER EĞİTİME UZAK


 

Veli-Der, “Yüz yüze eğitimde 5. Hafta Raporu’nu açıkladı. Sadece Mersin’de en az 80 sınıfın karantinada olduğuna yer verilen rapor, ‘sınıflar karantinada öğrenciler eğitime uzak’ gerçeğini gözler önüne serdi.

Haber Merkezi

 

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der), ‘Yüz yüze eğitimde 5. hafta raporu’nu açıkladı. Rapora göre Kocaeli’de en az 98, Mersin’de en az 80, Çanakkale’de en az 68, Bolu’da en az 32 sınıf karantinaya alındı. Büyükşehirlerde yaşanan tablo ise vahim boyutlara ulaştı. Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar’da en az 92 sınıf karantinaya alınırken Kartal ve Maltepe’ de en az 58 olmak üzere en az 150 sınıf karantinada.

Raporda, “Kartal Türk Kızılayı Anadolu Lisesi’nde 9 öğretmene pozitif tanısı konulurken en az 150 öğrenci temaslı ve 5 sınıf karantinaya alındı. Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde 16 öğrenciye pozitif tanısı konuldu, en az 189 öğrenci temaslı ve 8 sınıf karantinada. Bu okullarda yaşanılan sorunlar ülke genelinde tüm okulların gerçekliği” denildi.

 

ÖNLEMLER YETERSİZ

Yüz yüze eğitimin bu koşullarda sürdürülemediğine dikkat çekilen raporda, Edirne Veli-der’in kent özelinde gerçekleştirdiği anket çalışmasından çıkan sonuçlara da yer verildi. 358 velinin katıldığı ankete göre kamu okullarında öğrencisi olan velilerin yüzde 84,4’ü alınan önlemleri yeterli bulmuyor. Velilerin yüzde 68’i çocuklarının sınıf mevcudu 26 ve üzerinde olan sınıflarda eğitime devam ettiğini belirttiği ankette, yüzde 82, 6’sı ise okullarında yeterli temizlik personelinin olmadığını ifade ediyor.

Okullarda havalandırma sisteminin olmamasının riski artırdığı vurgulanan raporda, “Ekonomik kriz derinleşiyor ve çocuklarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Tüm öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmeli, ücretsiz su sağlanmalıdır” denildi.

Öte yandan Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, son bir hafta içinde Ankara’nın 10 ilçesinde 250 sınıfın Covid-19 nedeniyle karantinaya alındığını söyledi. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Yardım, 10 ilçede 111 öğretmen, 716 öğrenci ve 69 personelin de temaslı ya da pozitif olduğunu dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA