MERSİN’DE EKMEK ZAMLANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE EKMEK ZAMLANDI!


 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Fırıncılar Odası ve ilçelerdeki esnaf odası temsilcilerinin ekmeğe zam talebi ile ilgili çalışmaları sonuçlandı. Kentte uzun süredir artan girdi maliyetleri nedeniyle zam isteyen fırıncıların talebi kabul edildi ve 230 grama çıkan pide ve somun ekmeğin satış fiyatı 2 TL oldu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesinin ürettiği halk ekmek ise bugün itibariyle 0.75 Kuruştan satılmaya devam ediyor.

Esnaf odaları geçtiğimiz günlerde Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nde bir araya gelerek 1,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin gramajının 230’a fiyatının ise 2 TL’ye çıkarılmasını istemişti. Talebin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması üzerine 1 Ekim’den itibaren ekmeğe zam kararı alındı.

Yeni fiyat geçtiğimiz günlerde ilçelerde uygulansa da il merkezine yansımamıştı. Bugün itibariyle Mersin merkezde de fırıncıların ekmeği zamlı satmaya başladığı görüldü.

 

ZAMMIN NEDENİ MALİYET ARTIŞI

Mersin Fırıncılar Odası’nın Kayyum Başkanı Cevdet Tekbaş, konuyla ilgili geçen hafta gazetemize yaptığı açıklamada, geçen seneden beri un fiyatlarında yüzde 50 artış olduğunu ifade ederek, “Genel olarak girdilerde yüzde 30 ile 50 arasında artışlar oldu. Bu artışla ekmeğe yüzde 16 gibi bir zam yapılmış oldu” dedi.

Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar ise +Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Geçen 90-100 lira olan unun çuvalı 180 TL’ye çıktı. Susam, maya, doğalgaz ve elektrik ücretleri her gün artıyor. Zam kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA