TÖRE CİNAYETİNDE ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÖRE CİNAYETİNDE ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR


 

Mersin’de 17 yaşındaki hamile İrem B’nin öldürülmesiyle ilgili 6’sı tutuklu 7 akrabasının yargılandığı davada tahliye kararı çıkmazken karnındaki bebeğin aile bireylerinden birine ait olmadığı ortaya çıktı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de  17 yaşındaki hamile İrem B’nin öldürülmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 akrabasının yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tahliye kararı çıkmadı. Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki  duruşmaya, 7 Kasım 2019'da 5 aylık hamileyken öldürülen İrem B'nin babası Kasım B. (49), ağabeyleri Mehmet Ali B. (21) ve Vedat B. (23) ile amcaları İbrahim B. (44) ve Mehmet Veyis B. (34) tutuklu bulundukları Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılırken tutuklu annesi Saadet B. (55) salonda hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan diğer amca Mehmet B'nin (54) katılmadığı duruşmada, taraf avukatları ile davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi avukatları katıldı.

 

ÇOCUĞUN AİLE ÜYELERİNDEN BİRİNE AİT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Mahkemede Trabzon Adli Tıp Kurumu’ndan gelen bebeğin babasının aile fertlerinden birinin olmadığına dair rapor okundu.

 

“BEBEĞİN BABASINI BİLMİYORUM”

Duruşmada dinlenen tutuklu sanık Anne Saadet B. Mahkeme başkanının bebeğin babasını bilip bilmediği yönündeki sorusuna bebeğin babasını bilmediğini ifade ederek, “Bilseydim burada olmazdın. Ben kızımla görüşmedim. Mağdurum tahliyemi istiyorum” dedi.

İrem’i öldürdüğü iddia edilen ağabeyi M.Ali B. ise kardeşini kendisinin öldürmediğini söyledi. İfadesinin emniyette zorla alındığını öne süren zanlı ağabey tahliyesini istedi.

Amca Mehmet Veyis B’de polisten dayak yediğini ve kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü. Olayla ilgisinin bulunmadığını anlatan M. Veyis B. 7 çocuğunun ve eşinin mağdur olduğunu çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirterek tahliye istedi.

Ağabeyi Vedat B’de olayda bir suçunun olmadığını anlatarak daha önce polis ve mahkeme ile bir işlerinin olmadığını söyledi. Gözaltı sürecinde emniyette kötü muameleye maruz kaldığını anlatan Vedat B’de tahliye istedi.

Baba Kasım B.olay sonrası maddi ve manevi olarak mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Kızını kaybettiğini ifade eden Kasım B, “Allah kimseye avlat acısı yaşatmasın. Dünyanın bütün kelimelerini toplasanız bizim acımızı anlatamaz. Törörist muamelesi gördük. Beratımı istiyorum” dedi.

Amca Mehmet İbrahim B.’de olayla ilgisinin olmadığını ifade ederek tahliye edilmesi istedi.

 

SAVCI: TUTUKLUKĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Sanık ifadelerinin ardından söz alan Cumhuriyet Savcısı ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Sanık avukatı Necmi Doğan ise İrem’in karnındaki bebeğin sanıklardan biri çıkması durumunda kendilerininde aile içi cinayet olmasından kuşkulandıklarını ifade ederek “Gelen rapora göre bebeğin aile ile ilgili bir bulgusu yok. Maktül adını zikretmediği başka birinden hamile kalmış. Daha sonra psikolojik nedenle intihar etmiştir. Olay cinayet değil intihardır. Olay Mehmet Ali tarafından gerçekleştirilmemiştir. Müvekkilim emniyette işkence altında ifade vermiş daha sonra özgür iradesi ile ifadesini değiştirmiştir. Tüm ailesi ile perişan edilerek komploya maruz kalmıştır. Töre cinayeti ile ilgimi bulgu yok. Müvekkillerim tutuksuz yargılanmalı” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 30 Aralık'a erteledi.

OLAY

7 Kasım 2019 tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İrem B., evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancasıyla başından vurulmuş halde bulundu. 5 aylık hamile genç kız, kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra hayatını kaybetti. Sezaryenle dünyaya gelen bebeği ise 3 ay sonra öldü. Olayla ilgili ifadeleri alınan aile fertleri, genç kızın intihar ettiğini iddia etti. İrem B.’nin cenazesi Şanlıurfa’da toprağa verdi.

Genç kızın ölümündeki şüpheler üzerine özel ekip kurularak çalışma başlatıldı. 7 ay boyunca yüzlerce kişi ile görüşen, kamera kayıtlarını tek tek inceleyen ekipler, olayın cinayet olduğunu tespit etti. Cinayetle ilgili çalışmasını tamamlayan özel ekip, şafak operasyonuyla Şanlıurfa’ya bağlı Örencik köyünde yaşayan ağabey Mehmet Ali B., baba K.B., anne S.B., büyük ağabey V.B., amcalar İ.B., M.V.B. ve M.B.’yi gözaltına aldı. Mersin’e getirilen şahısların, tek tek ifadeleri alındı. İfadesinde ağlayarak kardeşini öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Ali B., olayı baba, anne ve amcalarının baskısıyla yaptığını söyledi. Diğer şüpheliler ise iddiaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA