FESTİVALE, ‘BALIKÇILIK BİTTİ’ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FESTİVALE, ‘BALIKÇILIK BİTTİ’ TEPKİSİ


 

Akdeniz Belediyesi’nin “Karaduvar Balık Festivali” şenliğine, Karaduvar Semt Evi’nden; “Çevrenin talan edilip balıkçılığın bitirildiği yerde balık festivali olmaz” tepkisi geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Akdeniz ilçesi Karaduvar mahallesinde belediye tarafından ikincisi yapılmak istenen Balık Festivali’ne, Karaduvar Semt Evi’nden tepki geldi.

Balıkçılığı bitirenlerin ve tarımı yok edenlerin balık festivali düzenleyeceği vurgulanan açıklamada Karaduvar halkının temiz havaya, toprağa, denize ihtiyacı olduğu ve bunun tek çaresinin halkın birlikte mücadele etmek olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çevrenin talan edilip balıkçılığın bitirildiği yerde balık festivali olmaz. Toprağında yeşilliğin, kıyısında sardalyenin kokusu hiç eksik olmamış Karaduvar ne hale geldi! Toprağı ayrı denizi ayrı bereketli bu coğrafyada uzun zamandır ne yeşilliğin kokusu ne balığın tadı eskisi gibi. Ovanın denizle buluştuğu noktada kurulan mahallemizin artık üç tarafı zehir saçan işletmelerle çevrili. Denize karışan kimyasal atıklar, toprağa sızan petrol ürünleri, havaya saçılan zehirli gazlar, yol kenarından geçirilmek istenen petrol botu hatları, inşası planlanan plastik fabrikası ve daha niceleri…

Bütün bunlara karşın yaşamaya çalışan, karın tokluğuna balıkçılık yapan Karaduvar halkı.

Tarımın ev önündeki küçük alanlara hapsedildiği, balıkçılığın mazot fiyatlarıyla, deniz kirliliğiyle bitme noktasına getirildiği Karaduvar’da AKP’li Akdeniz Belediyesi ‘Balık Festivali’ yapacağını duyuruyor!

Sanayi işletmelerinin denizi çöplüğe dönüştürmelerini seyredip o denizden balık beklemek, bir yandan toprağı, havayı, suyu kirleten patronlara teşvikler sunup öte yandan balıkçılığın gelişmesini beklemek, en hafif ifadeyle, aymazlıktır.

Balıkçılığı bitirenler balık festivali düzenleyecekler, yok ettikleri tarımı da dillerine meze yapacaklar. Ne âlâ memleket!

Festival düzenlemek değil, amaçları göz boyamaktır, kocaman bir aldatmacayla hepimizi oyalayıp uyutmaktır.

Karaduvar halkının temiz havaya, toprağa, denize ihtiyacı vardır ve bunun için el ele verip mücadele etmekten başka çaresi bulunmamaktadır.

Kötü günler ancak bu şekilde atlatılacak, gerçek festival de o gün yapılacaktır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA