ARTIK HAREKETE GEÇİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARTIK HAREKETE GEÇİN!


 

Geçtiğimiz günlerde yangın haberleri ile yürekleri ağızlara getiren bir kısmı Toroslar bir kısmı Akdeniz sınırlarında kalan Hurdacılar Sitesi’nin halk sağlığını tehdit eden üretim şekli için belediyelerin harekete geçmesi isteniyor. Toroslar Belediye Meclis Üyesi Eren Türker, yerleşim yerlerinin arasında kalan hurdacılar sitesi için belediyeyi göreve çağırırken, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Büyükşehir’in de kapsama alanına giren alan için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını açıkladı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Toroslar ve Akdeniz belediyelerinin sınırlarında kalan Yalınayak, Güneş ve Şevket Sümer Mahalleleri’nde ki hurdacılar sitesi olarak bilinen atık tesisleri ile ilgili vatandaşlar insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörler ve çere kirliliği nedeniyle eylemler yaparken, konu Toroslar Belediye Meclisine de taşındı.

 

“TESİSLER TAŞINMALI”

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangın ile büyük korku yaratan site ile ilgili CHP’li Meclis Üyesi Eren Türker, belediyeleri harekete geçmeye çağırdı. Türker, Yalınayak’ta Hurdacılar Sitesi’nden başlayıp, konut alanlarına gelen yerlerdeki ikinci sınıf sanayi tesislerinin insan sağlığını ve çevreyi olumsuz etkilediğini belirterek, “Bizim kendimize ait tesislerde var ama artık fabrikalaşmış bu tesislerden vatandaşlar muzdaripler. Yakma, üretim şekilleri çevreyi, insan sağlığını tehdit ediyor. Bizi kapsayan bölgelerin araştırılması gerekiyor. Kendi bölgemizde ki tesislere farklı bir yer ayarlayabilir miyiz?” sorusunu gündeme getirdi.

 

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise bir tarafta üretim diğer tarafta toplum sağlığı varken bunların arasında denge kurmak gerektiğini ifade ederek, “Hayat bir denge ile gidiyor. Nüfus var, kent hayatı var. Kent hayatında iş, üretim lazım. Diğer taraftan da sağlıklı yerler lazım. Söz konusu bölgede bizim alanımızda kalan kısım artık sanayi bölgesi olmuş durumda aslında. Oranın bu tür faaliyetlerin yapılacağı bir yer olmaktan ziyade konut alanı olarak belirlenmesi ve bunu zorlanması, sanayimiz zaten önemli, kıymetli, istihdam sağlıyor. İkinci sınıf işletmeden başka işletmeye geçmiş yada bildiğim kadarıyla orada belli bir sınırı geçince işletmeler Büyükşehir Belediyesinin denetimine tabi oluyor. Biz mümkün olduğu kadar istihdam sağlayan, üretim yapan insanımıza destek olmaya, çözümün parçası olmaya çalışıyoruz. Ama bu konuda bir çözüm önerisi olursa da bölgeyle ilgili elimizi taşın altına koymaya hazırız” yanıtı verdi.

 

“TAŞINMALARI GEREKİYOR”

Bölgenin 1980’li yıllarda konut alanı olarak belirlendiğini anımsatan CHP’li Meclis Tuncay Gökçel de, “Vatandaş bu planlama doğrultusunda oradan arsa almış ve bina yapmış. Ama biz bu konut alanlarının bitişiğine gelen ikinci sınıf sanayi tesislerine ruhsat vermişiz. Ruhsat verirken daha iyi inceleme yapmamız lazım. Sanayi alanına ihtiyaç var ama bunun için belirlenmiş alanlar var. Sanayi tesislerinin buralara taşınması lazım. Çarpık kentleşmenin örneği bu tür yerlerdir. Konut alanlarının bitişiğindeki tesislere ruhsat vermişiz şimdi biz de işin içinden çıkamıyoruz. Vatandaşın konutları var, buraya nasıl konut dışı kentsel çalışma yapacağız? Bunlar bu kentin sorunu. Bu tür ruhsatlar verilirken çok çok dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

 

“ÇÖZÜM İÇİN İMAR PLANLARI HIZLANMALI”

Başkan Atsız bunun üzerine şu açıklamayı yaptı; “Bir çok kurum sürecin içerisinde, örneğin Büyükşehir, Çevre ve Şehircilik gibi. Bu tür yapısal konuları bizim parmağımızı şaklatarak çözme imkanımız yok. Ama vatandaşımızın sağlığı, çevre, üretim, istihdam da önemli. Ki böyle bir dönemde üretimin daha stratejik konuma oturduğu dönemde dengeyi bulmak gerekiyor. Biz bu konuda her türlü çözüm önerisine ve taşın altına elimizi sokmaya hazırız.

Hep öyle bir tavır ortaya koyuyoruz. İmar planlarının zaman kaybetmeden yapılması, yerinde olması, 5 binlik plan değişikliğine gidilmemesi, bir an önce vatandaşın sorunun çözülmesi lazım. Dönem ortasına geldik, 5 binlik plan değişikliği ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz çünkü bu hepimizin meselesi.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır. Bizim insanımıza, topluma sorumluluğumuz var”.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA