BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN KİRLİ İLİŞKİ İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN KİRLİ İLİŞKİ İDDİASI


 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 2010 yılında belediye şirketinde gerçekleşen ve 3 ay sonra zaman aşımına girecek 637 bin liralık yolsuz dosyası ile ilgili dava açılamadığını ve hala savcılık aşamasında olduğunu söyleyerek kirli ilişki iddiasında bulundu.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısının birinci oturumunda konuşan Başkan Haluk Bozdoğan, şeffaf olmaya ve komisyonların inceleme yapmasına önem verdiklerini söyledi.

Geçmiş dönemin son 10 yılana kadar pek inceleme yapılmadığını ifade eden Bozdoğan, kendisinin yapılan işlerin hepsini gece gündüz okuduğunu kaydetti. Geçmiş dönemde beton alımı ile bir yolsuzluk yapıldığını anlatan Bozdoğan, “Nasıl bir şey olduğunu ve aymazlığın nereye gittiğini isim vererek çok iyi anlatacağım. Adli süreçte 10 yıldır devam eden davalar var. Benim olduğum dönemde şirketlerden kimse para çalmadı. Olduğu zaman hesabında olanı söke söke almasını bilirim” dedi.

 

“BUGÜNÜN PARASI İLE 7 MİLYONLUK YOLSUZLUK 3 AY SONRA ZAMAN AŞIMINDAN DÜŞECEK”

Meclis toplantısında 10 yıl önce gerçekleştiği iddia edilen yolsuzlukla ilgili açıklama yapan Bozdoğan, “ Ufuk Kale isimli sanık hakkında sevk irsaliyesinde tahrifat yapılarak muhasebe kayıtlarında işlendiği ve aradaki fark kadar hazır betonun fatura istemeyen başka şahıslara satıldığı, üretim rakamlarını gösteren bilgisayar kayırlarında oynama yaparak gerçek üretim miktarını düşürüp muhasebe kayıtları ile uyumlu hale getirmeye çalıştığı, menfaat sahiplerinden kayıt dışı para aldığı, ruhsatsız olarak kaçak yapılara göz yummak amacıyla inşaat sahibinden para alarak menfaat sağladığı yönünde iddia var” şeklinde konuştu.

 

“YILLAR GEÇMİŞ DAVA AÇILMAMIŞ”

Şirket vekilince 15.12.2010 tarihinde şikayet dilekçesi verildiğini anlatan Bozdoğan, “11 yıl önce dilekçe verilmiş. Dosya savcılık aşamasında. Bilirkişi tarafından 21.02.2011 tarihinde 101 bin liralık zarar kullanılmış olmaları ihtimaline binaen kayıp irsaliyeler dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda 637 bin 200 TL olduğu tespit edilmiş ama sanık tarafından sadece 101 bin lirası ödenmiş. 2010 yılındaki rakam 637 bin lira. Şimdiye vuracak olursanız 7 milyonluk para. Sadece 1 kişi. Bunu 3 ay sonra dosyası düşecek olduğu için söylüyorum. Bu süre zarfında yıllar geçmiş alacak davası açılmamış. Nasıl bir kirli ilişki, nasıl bir iş var ise. Pandemi dönemi davalar görülmüyor. Dosyanın düşmesi için her şey yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 

“NE FATURALAR DÖNÜYOR NELER OLUYUR NELER”

Kordif İnşaat A.Ş. diye bir şirket ile Cem Kavalcı arasında bir alacağın temliki sözleşmesi nedeniyle Cem Kavalcı’ya ödeme yapıldığını belirten Bozdoğan şunları söyledi: “Şirket hayır bize ödeyeceksiniz diyor. İnşaat şirketi biziz diyor. Az uz para değil. Dünyanın parası. Ne faturalar dönüyor neler oluyor. Diğer taraftan Ali Özçelik icra dosyaları. Ali Çelik dosyası. Abdülmuttalip Yıldızbatan dosyaları. Ya dünyanın parası var ancak bunların üzerlerinde ne var biliyor musunuz? Ne hikmetse sadece motosiklet var. Onda da haciz şerhi var. Bir şey alamıyoruz, piyasada yoklar. O yüzden şeffaf olmayı çok istiyorum. Herşey denetlensin. Buradak meclis üyelerimiz bunları bilmiyor mu biliyor. Kimin ne yaptığını herkesten çok ben biliyorum.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA