MERSİNLİ TIR ŞOFÖRÜNE ALMANYA’DA 180 BİN EURO FATURA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ TIR ŞOFÖRÜNE ALMANYA’DA 180 BİN EURO FATURA ÇIKTI


 

Beyin kanaması nedeniyle geçirdiği felç sonucu Almanya’da 3 aydır hastanede tedavi gören Mersinli tır şoförü Ahmet Gürel, ambulans uçakla İstanbul’a nakledildi. Gürel’e Almanya’da 180 bin Euro fatura çıktı.

Almanya’nın Bremen şehrinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 3 aydır hastanede yatan Mersinli tır şoförü Ahmet Gürel (61), Türkiye’den gelen ambulans uçakla İstanbul‘a nakledildi.

Bremen haline fındık getiren Güler, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 22 günü komada olmak üzere 3 aydır Bremen Merkez Kliniği (Klinik Bremen Mitte) adlı hastanede tedavi görüyordu. Türkiye’den, Bremen sebze ve meyve haline Nisan ayında fındık getiren Gürel, dönüşü için tırın dolmasının beklenenden uzun sürmesi sonucu yaşadığı stresin etkisiyle beyin kanaması geçirdi. Gürel, 27 Haziran‘da kaldırıldığı hastanede, 3 aydır felçli yatıyordu. Ailesinin uzun uğraşlar sonucu yerini tespit ettiği Mersinli tır şoförü için, Bremen’de yaşayan Mahmut Göç ve Stuttgart’ta yaşayan yeğeni Fazlı Göksu Hannover Konsolosluğuyla bağlantıya geçerek Ahmet Gürel’in tedavisinin Türkiye’de yapılması için büyük çaba verdiler.

 

SGK ÖDEDİ

Üç haftadır beklenen ambulans uçak akşam saatlerinde Bremen’e geldi. Tır şoförü Ahmet Gürel’in Türkiye’ye nakli taksi şoförü Mahmut Göç’ün çabaları, Başkonsolosluğun desteğiyle dün akşam saatlerinde Bremen Havalimanına gelen Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği özel ambulans uçakla gerçekleşti. İstanbul’da evlatları tarafından karşılanan Gürel, ilk tedavisinin ardından memleketi Mersin’e götürülecek. Gürel’in, sadece komada bulunduğu 22 günlük hastane faturasının 149 bin Euro olduğu öğrenildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen toplam masrafların ise 180 bin Euro’yu bulduğu belirtildi.

 

22 GÜN KOMADA KALDI

Ahmet Gürel’in Stuttgart’ta yaşayan yeğeni Fazlı Göksu, "Yaklaşık 3 aydır dayım komada ve 1 aydır da Türkiye’ye uçuşunu bekliyorduk. Bir türlü kısmet olmadı. Hep bekledik bekledik. Olay medyaya yansıdıktan sonra halloldu. Emeği geçen herkes sağ olsun. Dayım ailesine kavuşacak. Memleketine gittiği için çok sevinçli. Bunu dile getiremiyor, ancak sevinçten ağlıyor. Sabırla iyileşmesini bekliyoruz" dedi.

Konu hakkında bilgi veren yardımsever Mahmut Göç ise olayı amcası vesilesiyle öğrendiğini belirterek, "Amcam vesilesiyle haberdar oldum. Dördüncü ayın sonunda Bremen haline yük getirmiş bu abimiz. 2 ay yükleme yapılmamış. Tırın içinde beklerken 27 Haziran’da beyin kanaması geçirmiş. Hastaneye kaldırılmış ve 22 gün komada kalmış. Çalıştığı firma Schengen vizesi alırken yurtdışı sigortasını iptal etmiş. Aylık maliyeti 40 Euro olan sigortasını yaptırmamış. Halbuki nakliye firması bu sigortayı yaptırmak zorundaydı. Türkiye’den emekli olan ve bu işi rica üzerine kabul eden Gürel ile ilgili böyle bir sorunla karşılaştık. Sonra Hannover Konsolosluğuyla irtibata geçerek sigortasını yaptırdık ve hastane masraflarını SGK karşıladı" diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA