HOŞÇAKAL USTA… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HOŞÇAKAL USTA…


 

Önceki gün hayatını kaybeden Mersin ve Adana basının usta isimlerinden gazeteci Mustafa Özgür, gözyaşları arasında son yoluğuna uğurlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kontrol için gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden Çukurova basının usta isimlerinden Mustafa Özgür, gözyaşları arasında son yoluğuna uğurlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Mustafa Özgür'ün şok ölümü basın camiasını ve sevenlerinde şok etkisi yarattı.

55 yaşında 3 çocuk babası olan Özgür, için ilk olarak üyesi olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir veda töreni düzenlendi. Çok sayıda meslektaşının katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde yapılan törende konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Mustafa Özgür’ün mesleğine aşık biri olduğunu, bir çok yaygın ve yerel medyada muhabirlik ve yöneticilik yaptığını belirterek, “Mustafa maalesef ani ölümüyle hepimizi üzdü. İnişli çıkışlı yaşamı, mesleğimizin her kademesindeki özverili çabası asla unutulmayacak. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Beldetaş Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Karaca da; Mustafa Özgür’ün çalışkanlığı, fedakarlığı ve seçim sürecindeki özverili çalışmalarını asla unutmayacaklarını belirterek, 2 yıl mesai arkadaşlığı yaptıklarını, bu süre içerisinde bir çok anı biriktirdiğini ifade ederek, Adana ve Mersin basın camiasına başsağlığı diledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe ile önceki dönem başkanlarından Ali Adalıoğlu ve Vahap Şehitoğlu’nun yanı sıra TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya da söz alarak, Mustafa Özgür’ün Adana ve Mersin basın camiasının sevilen bir ismi olduğunu, bir çok meslektaşına abilik ve öncülük ettiğini belirterek, ani ve beklenmedik kayıptan duydukları üzüntüleri dile getirdiler.

Aile adına konuşan kardeşi Uğur Özgür de kısa konuşmasında, “Abim gazeteci konuşmaz, gazeteyi konuşturur derdi. Tüm sevenleri burada. Acımızı paylaştığınız ve yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay’ın da katıldığı ÇGC’de yapılan törenin ardından, Mustafa Özgür Kabasakal Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

Burada yapılan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, önceki dönem milletvekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Ziya Yergök, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, İyi Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, İyi Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recai Mercimek, Başkan Karalar’ın danışmanlarından Dr. Rıza Mete, Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri , Önceki Dönem Baro Başkanı Av. Veli Küçük ile Adana ve Mersin basın camiası temsilcileri katıldı.

Acılı aileye taziyede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar; Mustafa Özgür’ün emaneti kızına sahip çıkacaklarını ve belediyede istihdam edeceklerini ifade ederek, yaptığı hizmetleri unutmanın asla mümkün olmadığını, her zaman sevgiyle hatırlayacaklarını ifade etti.

 

 

 

MUSTAFA ÖZGÜR KİMDİR?

Mesleğe; 1986 yılında Çukurova Gazetesi’nde başlayan Özgür, Tercüman, Günaydın, Milliyet ve Sabah Gazeteleri’nde çalıştı. 1994 yılında Akşam Gazetesi Bölge Temsilciliği’ne atanan ve 4 yıl görev yapan Özgür; 2000-2010 yılları arasında Mersin’de Yeni Gazete’de genel yayın yönetmenliği yaptı. tanikgazetesi.net haber portalının imtiyaz sahibi olan Özgür, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beldetaş’ta yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA