EKMEĞE ZAM KAPIDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEĞE ZAM KAPIDA!


 

Mersin’de girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle fırıncıların 230 gram ekmeğin 2 TL’ye çıkarılması talebi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylandı. İlçelerde uygulanmaya başlanan ancak rekabet nedeniyle kent merkezinde uygulanamayan zamlı tarife için fırıncılar görüşme halinde.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Fırıncılar Odası ve ilçelerdeki esnaf odası temsilcileri geçtiğimiz günlerde Mersin ESOB’ta bir araya gelerek 1 buçuk liradan satılan 200 gram ekmeğin gramajının 230’a fiyatının ise 2 TL’ye çıkarılmasını istemişti. Talebin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması üzerine 1 Ekim’den itibaren ekmeğe zam kararı alındı. Yeni fiyat ilçelerde uygulanmaya başlandı ancak kent merkezinde rekabet nedeniyle hala ekmek 1,25 ile 1,5 liradan satılıyor. Mersin’deki fırıncıların zamlı tarifenin uygulanması için görüşme yaptığı ifade ediliyor.

Mersin Fırıncılar Odası’nın Kayyum Başkanı Cevdet Tekbaş, zamlı tarifenin ilçelerde uygulanmaya başlandığını kent merkezinde de ise rekabet nedeniyle yapılamayan zammın yakın zamanda uygulanacağını söyledi.  

Geçen seneden beri un fiyatlarında yüzde 50 artış olduğunu ifade eden Tekbaş, “Genel olarak girdilerde yüzde 30 ile 50 arasında artışlar oldu. Bu artışla ekmeğe yüzde 16 gibi bir zam yapılmış oldu” dedi.

Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar ise Mersin merkez hariç tüm ilçelerde ekmek fiyatının 2 TL’ye çıkarıldığını ifade ederek yeni tarifenin Tarsus’ta Çarşamba günü başladığını söyledi.  Mersin merkezde rekabet olduğu için ekmeğin hala 1.5 lira olduğunu anlatan Yaşar,”Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Geçen 90-100 lira olan unun çuvalı 180 TL’ye çıktı. Susam, maya, doğalgaz ve elektrik ücretleri her gün artıyor. Zam kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA