ÇAVUŞLU’DAKİ YEŞİL ALAN İMARA MI AÇILACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAVUŞLU’DAKİ YEŞİL ALAN İMARA MI AÇILACAK?


 

Toroslar ilçesinde Çavuşlu Mahallesi’ndeki 755,29 metrekarelik yeşil alan belediye eliyle, konut + ticaret alanına dönüştürülmek isteniyor. Meclis üyesi Türker, söz konusu bölgede yeşil alan ve park azlığı nedeniyle teklife karşı çıkarken Başkan Yılmaz, ilgili komisyonların kararı doğrultusunda hareket edeceklerini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediyesi’nde idare, meclise; mülkiyeti belediyeye ait Çavuşlu Mahallesi 4557 ada 9 parselin 755,29 metrekaresi için ilgili parselde yapılacak olan uygulamalar sonucu yeni oluşacak parsellerin satışının yapılmasına ilişkin teklif sundu.

Teklif ilk tepki CHP’li Eren Türker’den geldi. Söz konusu bölgenin yeşil alan olduğunu anımsatan Türker, “4557 sayılı 9 parsel binlik imar planlarında yeşil alan olarak görülmektedir. Ancak 3194 sayılı kanuna göre belediye burada kendi adına tapu çıkartıyor, ada ve parsel belirleniyor. Ama burası yeşil alan. Daha önce de buna benzer bir durum için yine görüş bildirmiştik. Bu görüştüğümüz mahallelerde yeşil alan ve parkların az olduğunu dile getirmiştik. Bugün ise mahalledeki yeşil alanı ada, parsel verip konut ve ticaret alanı olarak işaretliyoruz. Bence bu yaptığımız usulsüz bir işlem. Bununla ilgili oturup yeniden görüşmeli, konuşmalıyız. Çünkü yeşil alanlara sahip çıkmalıyız. Bu mahallelerde yeşil alan eksikliği var. Neden biz şimdi yeşil alanı, konut ve ticaret alanına çeviriyoruz?” dedi.

 

“KOMİSYON DEĞERLENDİRMELİ VE NASIL KARAR VERİLİR İSE ONA GÖRE İLERLEMELİYİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da, “Bence de oturup görüşmeliyiz, o yüzden komisyona havale edeceğiz ve sizler değerlendireceksiniz bunu. Yani bir çok farklı unsur olabilir. Bence de komisyon değerlendirmeli ve nasıl karar verilir ise ona göre ilerlemeliyiz” dedi. 

Türker, teklifin geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek, “Tavrınız ‘oturalım, konuşalım’ yönünde ama teklifi birden karşımızda buluyoruz. Durum böyle olunca bu işin içinde başka bir şey aramak zorunda kalıyoruz. Bu mahallelerde yeşil alan eksik dedikten sonra burası konut ve ticaret alanına çevrilirse burada başka bir şey var demektir. Bence önergenin geri çekilmesi lazım” dedi.

 

“AYNI BÖLGEDE AYNI MAHALLEDE FARKLI BİR YER YEŞİL ALAN OLARAK İŞARETLENİR”

Başkan Yılmaz da, teklifin geri çekilmesinin söz konusu olamayacağını belirterek, “Bir yer yeşil alan işaretlendikten sonra aynı bölgede aynı mahallede farklı bir yer yeşil alan olarak işaretlenir. Bunun uygulamaları tüm belediyelerimizde var. Sizin ortaya koyduğunuz açı önemli bir konu ama gündemden çıkarmak, komisyona göndermemek söz konusu olmaz. O zaman meclise ve komisyona saygısızlık yapmış oluruz. Komisyona sevk edelim, orada tüm boyutları ile incelensin” yanıtı verdi.

Bunun üzerine teklif değerlendirilmek üzere; İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA