“27 YILLIK SORUNDA CHP İKTİDARDAYDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“27 YILLIK SORUNDA CHP İKTİDARDAYDI”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, müjde diye açıkladığı 27 yıllık yeni Nakliyeciler Sitesi Projesi için sektörden, “Bu sürede CHP yönetimdeydi” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP tarafından Mersin’de düzenlenen “Büyük Nakliyeciler Buluşması”nda sektör sorunlarını anlatarak, çözüm önerilerine destek istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, yerel yönetimlerden beklentiler öne çıktı.

Toplantıda söz alan Mersin Nakliyeciler Derneği Genel Sekreteri Faruk Kızartıcı, geçtiğimiz günlerde kente yapılacak yeni Nakliyeciler Sitesi için müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, sorununun 27 yıllık olduğunu ve bu sürede de ilde partisinin yönetimde bulunduğunu anımsattı.

 

“200 MİLYAR DOLARLIK EKONOMİ, 500 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR”

İlk olarak iktidara yüklenen Kızartıcı, “500 bin kişiye istihdam alanı yaratıyoruz. 200 milyar dolarlık bir ekonomiyi elimizde tutuyor, devlete direk 25 milyar dolar katkı sağlıyoruz. Maalesef bu katma değerin hiçbir şekilde sektör çalışanlarına geri dönüşü yapılmıyor” dedi.

 

“27 YILLIK SORUN VAR AMA BU SÜREDE CHP YÖNETİMDEYDİ”

Yerelde ise Mersin Nakliyeciler Sitesi’nin 27 yıldır yeniden yapılması sorunu olduğunu anımsatan Kızartıcı, “Sayın Başkan Vahap Seçer, 27 yıllık sorunun çözüleceğinin müjdesini verdi. Sorunları konuşuyoruz Vahap bey ve 27 yıldır şehrimizde CHP iktidarı var. Karayolları Taşıma Kanununu konuşmanın bir anlamı yok çünkü hiçbir şekilde biz kaale alınmıyoruz. Bunları mahkemelerde konuşma şansımız yok.

Sektör rantlarının sektör bileşenleri üzerinden kullanılmasına biz de tarafız. Bu konuda şunu istiyorum; Mersin Nakliyeciler Derneği olarak yapımı için bize söz verdiğiniz yeni sitenin sosyal tesislerinin bize devrini rica ediyoruz, bu tür sıkıntıların ortadan kalkması için” dedi.

 

“ŞOFÖRLERİN CEBİNDE MAZOT PARASI YOK”

Genelde mali konulardan bahsedildiğini ancak meslek çalışanlarının sorunlarına pek değinilmediğini de dile getiren Faruk Kızartıcı, “Yasama ve yürütme organları tarafından sorunlar konuşulurken masaya çağrılmadığı için işler eksik ayaklar ile yürüyor. Şu anda patronlar ve şoförlerin iş mahkemesindeki sıkıntılarını konuşmanın bir anlamı yok. Buradaki insanların hepsinin bu konuda bir çok davaları vardır. Hepsi haklı oldukları konularda bile davalarını kaybetmişlerdir. Şoförler mali olarak çok sıkıntıda. Biz ‘cebimde mazot parası yok, mazotu peşin ödeyebilir misiniz?’ diyeniz. İki yıl pandemi süreci ve doğal afetler bize şunu gösterdi; çalışmak zorunda kalan tek sektör biz olduk. Aylarca pandemi koşullarında çalışan arkadaşlarımız ailelerine virüs bulaştırmamak için ailelerinden uzakta, araçta yaşadılar. Ölümü göze alarak bu işleri yaptılar.

 

“ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK BU İŞİ YAPIYORUZ”

Nakliye sektöründe şoförlerin hiç bir hakkı, hukuku yok. AB adı altında çıkarılan yasaların geçiş güzergahında şoförler için hiçbir düzenleme yok. SSK giderlerimizin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Firmaların ve bireysel şoförlerin ortak sıkıntıları var. Firmaların yetki ve yeterlilik belge zorunluluğu var. Firma bu belgeyi aldıktan sonra araç yapılanmasına gidiyor. Bunlar binlerce TL değerinde. Bir de şoförün yetki belgesi sorunu var. Bu kadar baskı altında nasıl duruyoruz, özveriyle.  Şoför eksikliği var deniliyor ama sektörde bir patlama, büyüme yok. Bu aldatıcı. Bu eksikliğin bir sebebi de kapanan işyerleridir” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA