İSTİFA RESTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİFA RESTİ!


 

Tarsus Belediye meclisinde MHP’li Nükhet Koç’un belediye şirketi TESKİ’nin bir firma ile anlaşmasına rağmen teşvik cezası aldığı iddiasına şirketin müdürü Mehmet Özel’den istifa resti geldi.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısına Belediye Şirketlerini İnceleme Komisyonu’nun İmar Ltd ve TESKİ’de yaptığı inceleme raporu tartışmalara neden oldu. Mecliste okunun rapor sonrası söz alan MHP’li Nükhet Koç, raporda yer alan eksikliklere yönelik eleştirilerde bulundu. TESKİ binasının ruhsatsız olduğunu öne süren Özel, “Ruhsatı olmayan bir yere bakım onarım gideri olarak 1 milyon 515 bin 350 TL para harcanmış. Burası ruhsatsız bir yer. Biz belediye olarak buna karşıydık. Ama binayı aktif hale getirmek için ruhsatsız bir yere tadilat yaptık. Demek ki sizlerde yapabiliyorsunuz. Hani zamanında çok eleştirmiştiniz. Demek bu dönemde ruhsatsız bir yere tadilat yapılabiliyormuş, onu gördük”. dedi.

TESKİ’nin 2 milyona yakın bir gideri olduğunu ifade eden Koç kurumun 754 bin TL zarara uğratıldığını iddia etti. Koç, TESKİ’nin teşviklerden yararlanmak için bir şirketle anlaşmasına rağmen teşviklerden yararlanmama cezası aldığını öne sürdü.

 

ÖZEL: “İSPAT EDİLSİN BUGÜN GÖREVİ BIRAKIRIM”

Koç’un kaçak bina teşvik ile ilgili iddialarına cevap TESKİ Müdürü Mehmet Özel’den geldi. Bozdoğan’ın mecliste bilgi vermesini istediği Özel, “TESKİ binası kaçak bir bina değil. 30 yıldır Emniyet Müdürlüğüne ait karakol binası olarak kullanılıyordu. Belediye hizmet alanı olarak tahsis edilmiş bir yer. Belediye hizmet alanının tekrar ruhsatlandırılması için İmar Müdürlüğü plan değişikliği yaparak çalışmalarını sürdürüyor. 30 yıllık binanın ruhsatsız ve kaçak gibi lanse edilmesi üzücü” dedi.

İŞKUR’dan aldıkları bir cezanında olmadığını anlatan Özel, “Bizim İş-Kur’dan aldığımız bir ceza yok. Aldığımız bir ceza varsa ben bu görevi bırakmaya bugünden hazırım ama yanlış aksettirilirse Tarsus halkına sanki yanlış iş yapılıyor gibi aksettirilirse bu bizleri üzer” şeklinde konuştu.

 

“HATA YAPAN BEDELİNİ ÖDER”

Başkan Bozdoğan ise gerek TESKİ’nin gerek İmar Beton’un kim ne hata yaparsa ortaya çıkartır ve ödetirim. Hiç kimse benim yoldaşım, bunu yapmış göz yumacağım diye bir tavrım asla olmaz. Daha önce müdürlük yapan arkadaşla ilgili dosya geldi. Geçmiş dönemdi müdür beyin yaptığı yanlışları tek tek sizlere vereceğim. Bunlar adliye makamlara teslim edilecek. Önce komisyondaki arkadaşlar incelesin” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA