EMEKLİLERDEN SENDİKALARININ KAPATILMASINA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLERDEN SENDİKALARININ KAPATILMASINA TEPKİ


 

Tüm Emekliler Sendikası’nın (Emekli-Sen) kapatılma kararının Danıştay tarafından onanmasına tepki gösteren emekliler hiçbir şey olmamış gibi yeni sendika kurarak yoluna devam etme kararı aldı.

GİZEM EKİCİ

Tüm Emekli Sen üyeleri sendikalarının Danıştay tarafından kapatılması üzerine tepkilerini dile getirmek için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. “Emeklilerin örgütlenme hakkı engellenemez” pankartı açan emekliler karara tepki gösterdi. Sendikanın Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu,  sendikalarının Anayasanın 90. maddesi görmezden gelinerek yok sayılmaya çalışıldığını söyledi:  Bunun daha öncesinde örneğini yaşadıklarını ifade eden Alaybeyoğlu, “2008 yılında açılan dava aleyhimize sonuçlandı ve kapatıldık. Nedeni sendikalar kanununda sadece çalışanlar ve işverenler sendika kurabilir kuralına istinaden bize hayır siz çalışmıyorsunuz sizin durumunuz belli değil siz sendika kuramazsınız denildi. Halbuki Anayasa’ın 90. Maddesi başta olmak üzere ILO, uluslararası sözleşmeler Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri başta olmak üzere hepsi herkesin örgütlenebileceğini, sendika kurabileceğini, siyasi parti kurabileceğine kadar örgütlenmenin önünde hiçbir engel tanımamasına rağmen biz iç hukuk yollarında bu düzenlemeyi yapmadığımız için her gün daha geri gider bir hal aldık” dedi.

Bu kapatılmanın ardından 2017’de sendikalarını yeniden kurduklarını belirten Alaybeyoğlu “Kaldığımız yerden devam ettik. 5 Ekim itibari ile ne yazık ki Yargıtay sendikamız aleyhine karar verdi. Yerel mahkemelerde kazandık istinaf mahkemelerinde kazandık ama Yargıtay’da bozuldu. Yargıtay’a tekrar giden dava Yargıtay tarafından onandı. Tüm Emekli Sen’in kapatılması kararı alındı. Aynı şekilde DİSK’e bağlı Emekli-Sen içinde istinaf mahkemesi kapatma kararı verdi” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkede 13 buçuk milyon emekli yaşadığını hatırlatan Alaybeyoğlu şöyle devam etti: “Bunun yüzde 70’i asgari ücretin altında maaş alıyor. Bu yaşa kadar emek harcadığımız bu ülkenin her değerinde katkımız olan bizler bu ülkede yok sayılmaya çalışılıyoruz. Biz buna karşı çıktığımız için sendikal mücadeleyi buraya kadar getirdik. Ülkenin 13 buçuk milyon emeklisinin sesi olabilmek için sendikalı örgütlülüğümüzü devam ettirdik. Bu kapatma kararına rağmen de yarın hiçbir şey olmamış gibi yeniden sendikamızı kurarak yolumuza devam edeceğiz. Emeklileri iki dudakları arasına bırakan siyasilerin sonu hüsran olmuştur. Biz bu hukuksuzluğa hayır diyoruz. Emeklilerin örgütlenme hakkı engellenemez.  Mücadeleyi kaldığımız yerden sürdürmeye kararlıyız.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA