“KÖYÜMÜZE MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KÖYÜMÜZE MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ”


 

Mersin’in Anamur İlçesi Korucuk Mahallesi’nde kurulması planlanan 2.mermer ocağının ÇED gerekli değildir kararına yönelik açılan davada mahkeme kararı ile yeniden keşif yapıldı. Keşif sırasında köy girişinde toplanan köylüler “Köyümüze mermer ocağı istemiyoruz”, “Yaşam alanlarını kirletmeyin” pankartı açarak mermer ocağı açma girişimine tepki gösterdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Anamur İlçesi Korucuk Mahallesi’nde Lion Madencilik Limited Şirketi tarafından açılmak istenen 2.mermer ocağı için Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “ÇED gerekli değildir” kararının mahkemeye taşınması üzerine yeniden keşif yapılmasına karar verilmişti.

Mahkeme kararı üzerine Anamur Korucuk ve Ovabaşı sınırları arasında mermer ocağı yapılması planlanan alanda yeniden keşif yapıldı. Köylüler köy girişlerine “Köyümüze mermer ocağı istemiyoruz”, “Yaşam alanlarını kirletmeyin” pankartı açtı. Korucuk ve Ovabaşı Köylüleri ile çevrecilerin karşıladığı keşif heyeti, ruhsat sahasında incelemelerde bulundu.

 

KÖYLÜLER MERMER OCAĞI YAPILMASINI İSTEMİYOR

Vatandaşlar kuraklığa dair sıkıntılarını dile getirip,  mermer ocağına izin verilmemesini istedi.

Anamur Çevre Platformu’nda yapılan açıklamada ise “Yasaya göre zeytinliklere en az 3 kilometre mesafede olması gereken mermer ocağı sahası ile zeytinliklerin arasında, 300 metre bile mesafenin olmadığı ifade edilerek, “Ruhsat sahasının hemen yakınındaki fıstık tarlası var. Karşı tepede mermer ocağı açılmak isteniyor. Tepenin önünde verimli tarlalar ve tarlalarda zeytin, çilek, avakado, fıstık ve 200 yıllık harnup ağaçları var. Karşıdaki tepeyi dümdüz edip ormanı yok etmek suretiyle mermer çıkarıp tonunu Çinlilere 500-600 liradan satmak isteyenlere “ Haydin ordan” desek ayıp etmeyiz” ifadeleri kullanıldı.

Bölgede buğday hasadının yapıldığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Mermer ocağı yapılacak alanın hemen yanında zeytinlik ve çilek eğmeleri var. Hala anız var tarlada ve karşı tepeye mermer ocağı açmak istiyor Antepli birisi. Biz gidip onun fıstık ağaçlarının yakınına mermer ocağı ruhsatı alsak hoşuna gider mi acaba?  Her tarafta zeytin, harnup ve avakado ağacı var. Masa başında oturup, Vikipedi’den kopyala yapıştır yapılarak hazırlanmış mermer ocağı Çed raporuna onay verenler, bu ürünler yerine, mermer mi yemek istiyorlar acaba. Umarız ki bu davayı da, cennetten bir köşe olan Korucuk Köyü’nün harnupları, zeytinleri, deliceleri, kirpileri, dereleri kazanır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA