’OKUL GEÇİDİ’ GÖREVLİLERİNE SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’OKUL GEÇİDİ’ GÖREVLİLERİNE SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ


 

Mersin'de, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, okul önlerindeki trafik güvenliğini arttırmak amacıyla düzenlenen 'okul geçidi görevlisi' eğitimine katılan gönüllülere, sertifikaları törenle verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde düzenlenen programda, 2021-2022 eğitim öğretim yılında alınacak trafik tedbirleri kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan gönüllü kişilere, 'hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyası ile birlikte 'okul geçidi görevlisi' eğitimi verildi.

Eğitime katılan gönüllülere, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından sertifikaları törenle verildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki programda konuşan Aslan,

Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını projelere verdikleri destekten dolayı katılımcılara teşekkür etti. İçişleri Bakanlığı'nın hedeflerinden birinin de trafik sorunlarının çözüme kavuşması olduğunu söyleyen Aslan, "Bu sebeple özellikle gençlerimizi de bunun içine dahil ederek velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bu soruna karşı farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bu kapsamda özellikle okulların önünde uygulanacak olan böyle bir projemiz oldu. Oldukça başarılı olan bu çalışmada, gençlerimiz hem trafik kurallarını öğreniyor hem de bunları icra ediyor. Bu anlamda yetkilerinizi de burada aldığınız eğimlerle öğrenmiş oldunuz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Aslan, bu duyarlılığın büyüyerek devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından eğitimlere katılan gönüllülere sertifikaları törenle verilirken, okul geçidi görevlilerinin kural ihlali yapan kişilere cezai işlem uygulanabilmesi için tutanak tutma yetkilerinin de bulunduğu bildirildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA