TOROSLAR’DA İÇKİLİ YERLER BELİRLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA İÇKİLİ YERLER BELİRLENDİ


 

Doğa turizmi ile ön plana çıkması gerekirken yeterli tesis yatırımı alamayan Toroslar’da bu alandaki önemli beklentilerden biri vücut buldu. İlçenin kırsal kesimlerine ilişkin içkili bölgeler tespit edilerek, meclisçe kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mesire yerleri ve yayları ile öne çıkan Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde bulunan ‘İçkili Yer Bölgesi’nin tespiti tamamlandı.

Toroslar Belediyesi’ne gelen teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonları ve meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

6 BÖLGE BELİRLENDİ

Kaymakamlıktan alınan uygun görüş doğrultusunda 6 alan içkili yer olarak tespit edildi. Bu kapsamda; Çamlıdere Mahallesi Bozmezar Sokağı üzerinde Gözne karayolundan 200 metre kuş uçuşu mesafeden başlamak üzere; 250 metreye kadar sokağın iki yönünün tamamı içkili yer olarak belirlendi. Alan için yönetmelik gereği devlet karayoluna 200 metre mesafe sınırı konuldu.

 

IŞIKTEPE-HAMZABEYLİ GÜZERGAHINDA YOĞUNLAŞMA LABİLİR

Işıktepe Mahallesi ile Hamzabeyli Mahallesi yol ayrımından güney yönünde olmak üzere 500 metreye kadar olan yolun iki yönünün tamamı içkili yer olarak belirlendi.

Ayrıca yine Işıktepe Mahallesi ile Hamzabeyli yol ayrımından eski Mersin-Gözne yol ayrımına kadar olan batı tarafının tamamı içkili yer olarak belirlendi.

Doruklu Mahallesi, Gözne yolu yol ayrımı ile Arslanköy Mahallesi yol ayrımından 200 metreden itibaren Tarım Kredi Kooperatifi yol ayrımına kadar olan yolun iki yönünün tamamı içkili yer olarak belirlendi.

Kepirli Mahallesi’nde Kepirli Sokak no 15 adresinden kuzey doğu yönünden bin 500 metreye kadar olan yolun iki yönünün tamamı içkili yer olarak belirlendi.

Ayvagediği Mahallesi Yarıktaş Caddesi üzerinden Değirmendere ve Çapar Mahalleleri yol ayrımından itibaren 500 metreye kadar isabet eden yolun iki yönünün tamamı içkili yer olarak belirlendi.

Son olarak Bekiralanı Mahallesi’nde köprüden itibaren kuzeye doğru taş ocağı tepesine kadar olan iki yönünün tamamı içkili yer olarak belirlendi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA