BOZYAZI’DA BALIK ÖLÜMLERİ ARAŞTIRILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI’DA BALIK ÖLÜMLERİ ARAŞTIRILIYOR


 

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, ağustos ayı içerisinde Sarıgöl’de balıkların oksijensiz kalarak ölmeleri üzerine Bozyazı Belediyesi, sorunun kökten çözümü için çalışma başlattı.

Mevsimsel değişikliklere göre yağmur sularıyla oluşan ve ters akıntı nedeniyle denizle bağlantı bölümünün kapanması sonucu Sarıgöl’de yaşayan balıkların zaman zaman oksijensiz kalarak ölmeleri üzerine çalışma başlatan Bozyazı Belediyesinin hazırladığı ‘Sarıgöl denize çıkış projesi’, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Konunun çözümü için Bozyazı’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve belediye teknik heyeti ile birlikte Tekmen Mahallesi’nde bulunan Sarıgöl’de karadan ve denizden incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile yapılan incelemelerin ardından Sarıgölde’ki sorunun kesin çözüme kavuşturulacağı müjdesini sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Çetinkaya, “Belediyemizin talebi üzerine Tekmen Mahallemizde bulunan ve yıllardır çözüm bekleyen 'Sarıgöl denize çıkış' projesi ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulunduk. Bu projenin hayata geçirilmesinde bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Tekmen Mahalle Muhtarı ve Sarıgöl’ün etrafında bulunan site sakinleri, yıllardır çözülemeyen sorunun kesin çözüme kavuşturulması için başlatılan çalışmaları olumlu buldu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA