LOJİSTİKÇİLER NE İSTİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LOJİSTİKÇİLER NE İSTİYOR?


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Ekim Çarşamba günü Mersin’de lojstik esnafıyla bir araya gelecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin lojistik üssü Mersin’de bugün sektör temsilcileriyle buluşacak olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sorunları ve çözüm önerileri dinleyecek.

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde 'Büyük Nakliyeci Buluşması' programı kapsamında nakliyeciler ve kamyon şoförleriyle bir araya gelecek. Bütün gün sürecek olan program iki bölümden oluşacak. Bine yakın kamyoncu esnafı buluşmaya katılacak. CHP Genel Başkanı, kamyoncu esnafının sorunlarını dinleyecek, partinin projelerini anlatacak.

 

TOPLANTININ GÜNDEMİ NE OLACAK?

Orta Doğu, ön Asya ve Afrika’ya açılan kapı konumundaki liman, Avrupa’nın ortasında yer alması nedeniyle Türkiye’nin lojistik üssü konumunda olan Mersin, toplantıda sahip olduğu lojistik filosu ve altyapısı ile sektörün öncü konumunda olmasının avantajı ile sorunları ve çözüm önerilini masaya yatıracak.

Öncelikle ana gündem uzun yıllardır talep edilen ve önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde sözünü verdiği, “Mersin Nakliyeciler Kompleksi” olacak.

Huzurkent’te yapılması istenilen tesisle ilgi öncelikle imar planlarının çıkması gerekirken, planların bitirilememesi, pek çok sektör olduğu gibi lojistikçilere de zor zamanlar yaşatıyor.

Zira lojistik sektörünün talep ettiği; tır garajları, depolama alanları, lojistik ihtisas bölgelerinin yapımı, organize sanayi ve liman bağlantı yollarının yapımı yıllardır imar planlarının çıkmaması nedeniyle yapılamıyor.

Ayrıca Ana Konteyner Limanının Mersin’e yapılması ile ilgili muhalefetin desteğini isteyecek olan sektör, mevcut limanın girişinin düzenlenmesi ile ilgili de dinamiklerin harekete geçirilmesini isteyecek.

Öte yandan toplantıda; gümrük kapılarındaki gecikmeler, akaryakıt ücretlerindeki sıkıntı, artan navlun ücretleri, yabancı plaka araçların yarattığı haksız rekabet, gümrük geçiş belgelerinde ki temin sıkıntısı, armatörlerin yurtiçi taşımacılıkta ihracatçıya tahsis yaparken yurtiçi kara taşımasını kendilerinin yapmasını dikte etmesi ile ortaya çıkan haksız rekabet öne çıkan diğer konular olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA