MERSİN’DE YÜZDE 75 2. DOZ AŞILI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE YÜZDE 75 2. DOZ AŞILI


 

İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz: “Mersin ilk doz aşılamada yüzde 90, ikinci dozda yüzde 75’e ulaştı”.

Mersin Adliyesine, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında 'Covid-19 aşı noktası' kurulduğu bildirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, tüm dünyada meydana gelen pandemi ile birlikte mücadele noktasında yoğun aşı programları düzenlendiği, bu kapsamda kamu sağlığı da düşünülerek adalet hizmetinde görevli tüm personellerin, avukat ve vatandaşların aşıya erişimini kolaylaştırmak adına, Mersin Adliye binasına, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda 'Covid -19 aşı noktası' kurulduğu belirtildi.

Adliye binasındaki aşı noktasının açılışının, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada,

Başsavcı Öztoprak'ın açıklamalarına da yer verildi. Öztoprak, aşı biriminin açılışında yaptığı konuşmada, "İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte işbirliği içinde adliyemiz içinde oluşturulan aşı noktasının adliyemiz çalışanları ve iş nedeniyle adliyemize gelen avukat ve vatandaşlarımızın salgına karşı aşılanmasının daha pratik ve kolay şekilde yapılması sonucunda salgınla mücadelede önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bu vesile ile pandemi döneminde fedakarca çalışan il sağlık müdürümüz, doktor ve diğer tüm sağlık görevlilerimize teşekkür ederim" dedi.

 

"MERSİN İLK DOZ AŞILAMADA YÜZDE 90, İKİNCİ DOZDA YÜZDE 75'E ULAŞTI"

İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz ise Mersin'de ilk doz aşılamada geçen hafta yüzde 90’ı aştıklarını, ikinci doz aşılama oranında ise yüzde 75'e yaklaştıklarını söyledi. Toplumsal bağışıklığı yakalamak için ilk hedeflerinin nüfusun minimum yüzde 75'inin ikinci doz aşısını yaptırmak olduğunu vurgulayan Ceviz, "Bu hafta içinde ikinci doz aşıda ilimizde yüzde 75’lik oranı geçmeyi bekliyoruz. Bu oranı yakalamak ve geçmek için müdürlüğümüze bağlı sağlık tesisleri ve özel sağlık tesislerimizde aşılama hizmetimiz ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mobil aşı birimleri oluşturduk. Bu birimlerimizde randevu almaya gerek kalmadan vatandaşlarımızı aşılıyoruz. Başsavcımızın talebiyle adliye binasında da bir aşı birimi oluşturduk. Kendisine sağlık çalışanlarımıza nazik misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. Adliye çalışanları ve vatandaşlarımız mesai saatleri içerinde burada aşılarını yaptırabilirler. Vatandaşlarımızdan talebimiz bir an önce eksik aşılarını tamamlamalarıdır" diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA