EĞİTİM ALAN ORMAN GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİM ALAN ORMAN GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ


 

Mersin'de orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitim alan orman gönüllülerine sertifikaları verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında, 'Hayat Boyu Öğrenme' yönetmeliği gereği, kırsal alan ve orman yangınları modülü içerisinde Anamur Orman İşletme Müdürlüğünde Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper tarafından, 56 saatlik eğitim verildiği bildirildi.

Eğitimde, yangın öncesi, yangın esnası, yangın sonrası, iş sağlığı güvenliği ve kişisel koruyucu donanım kullanımı konuları hakkında bilgi verildiği belirtilirken, eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan gönüllülere sertifikaları takdim edildiği kaydedildi.

Açıklamada, orman gönüllülerinden oluşturulan ekiplerin, mesaj yolu ile yangın ihbarını alır almaz hemen belirlenen toplanma merkezlerine giderek, kurum tarafından belirlenen veya temin edilen araçlar ile yangın amirinin vereceği talimata göre hareket edecekleri ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'de çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğu, proje kapsamında orman gönüllülerinin sayısının arttırılması ile gerek orman içi gerekse orman dışında yaşayanların, ormanların korunması ve orman yangınları konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA