KANSER 2020’DE 126 BİN 335 KİŞİNİN CANINI ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KANSER 2020’DE 126 BİN 335 KİŞİNİN CANINI ALDI


 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan Türkiye’deki kanserden ölenlerin sayısının 126 bin 335 olduğunu ifade ederek Sağlık Bakanlığı’nı yüksek olan kanserden kaynaklı ölüm vakalarını ayrıntılı biçimde kamuoyu ile paylaşmaya davet etti.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye'deki kanser verilerini TBMM gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Dr. Rıdvan Turan şunları söyledi: “TÜİK verilerine göre her beş ölümden birinin nedeni kanserden kaynaklanmaktadır.  Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bir alt kuruluşu olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC)’nın verilerine göre 2020 yılında Türkiye’de kanser vaka sayısı 233.834 iken, kanserden kaynaklı ölenlerin sayısı ise 126.335’tir. Kanserden kaynaklı ölüm oranlarının hayli yüksek olmasından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından kanserli vaka ve ölüm sayılarının ayrıntılı biçimde kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Kanserden dolayı kamuoyu bilinci oluşturulması ve kanserojen etkenlere karşı her türlü mücadelenin uygulanması açısından TÜİK tarafından açıklanan veriler maalesef yeterli değildir. Kanser ile mücadelenin en etkili yolun başında kansere ilişkin detaylı verilerin oluşturulması ve kamuoyu ile doğrudan paylaşılması elzemdir.”

Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: Türkiye’de son 10 yıldaki tespit edilen kanser vaka ve ölüm sayıları ne kadardır? Türkiye’de son 10 yılda tespit edilen vaka sayılarının bölgelere ve illere göre dağılımı nedir? Türkiye’de son 10 yılda tespit edilen kanser vaka ve ölümlerin nedenleri nelerdir?

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA